Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

18.10.12 08:42

Unge grønlændere føler sig forfulgte

Unge grønlændere føler sig forfulgte
Aalborg Kommune ser med alvor på, at flere unge grønlændere udsættes for mobning og vold i bydelen Aalborg Øst.

Flere grønlandske beboere føler sig så utrygge ved at bo i Aalborg Øst, at Aalborg Kommune på et møde i begyndelsen af november vil drøfte situationen med diverse sociale aktører.

Samstemmende beretter socialarbejdere og foreninger om bandeprægede børn og unge, som mobber og forfølger især grønlandske jævnaldrende, og Nordjyllands Politi efterforsker i øjeblikket et par voldelige overfald i Aalborg Øst med grønlandske unge som ofre. Det skriver P4 Nordjylland.

”Nogle af grønlænderne herude føler sig behandlet som lavere rangerende mennesker end nogle af de andre befolkningsgrupper herude”, siger stationsleder ved nærpolitiet i Aalborg Øst, Claus Seerup.

Aalborg Kommunes børne- og familieleder Denise Bakholm mener ikke, at situationen er ude af kontrol. Hun peger på, at der allerede findes opsøgende medarbejdere, som gør en forebyggende indsats mod mobning.

”Jeg vil selvfølgelig forfølge, at der er nogle, der føler sig utrygge, og det vil jeg tage kontakt til både grønlandske huse og mine opsøgende medarbejdere omkring”, siger hun til P4 Nordjylland.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes