Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

31.05.12 10:12

IT-konkurs rammer landdistrikter

IT-konkurs rammer landdistrikter

Foto: Colourbox.com

Bredbåndsvirksomheden Skylines konkurs går ud over mange kunder i yderområder, der mister internetforbindelse.

Op mod 40.000 kunder risikerer at stå uden netadgang, når virksomheden Skyline efter sin konkurs slutter internetforbindelsen fredag kl. 16.

Mange af kunderne bor i et område i Danmark, hvor der ikke er noget reelt alternativ til at få en hurtig og stabil forbindelse. Især i Udkantsdanmark bliver mange ramt, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge teleanalytiker og direktør i konsulentfirmaet Netplan, Torben Runge, kan de fleste se frem til en forbindelse, de ikke er hurtig nok til at kunne bruges i praksis.

”Det får den ubehagelige konsekvens, at jo sværere det er at få båndbredde, jo vanskeligere er det at bo og at drive en virksomhed de pågældende steder. Det er formentlig medvirkende til, at nogle bliver nødt til at flytte deres virksomhed”, siger Torben Rune til avisen.

Dansk Folkepartis ordfører for landdistrikter, Mette Hjermind Dencker, mener ikke, at det er holdbart, at folk i Udkantsdanmark ikke kan passe deres arbejde på grund af en dårlig internetforbindelse. Hun vil nu rette en henvendelse til erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF).

”Vi skal finde ud af, om vi kan gøre noget for dem, som er ramt af Skylines konkurs”, siger hun til avisen.

Se alle artikler i temaet

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes