Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

18.10.12 07:53

Tyve går forgæves hos kommunen

Tyve går forgæves hos kommunen
Tyve er blevet interesseret i kommunale bygninger, men de kan godt spare sig, for der er ikke noget at hente, lyder erfaringen fra Nordsjælland.

Tyve retter i stigende grad deres opmærksomhed på kommunale bygninger som børnehaver, skoler og idrætsanlæg.

Det vurderer Nordsjællands Politi på baggrund af nye tal. Eksempelvis har Rudersdal Kommune haft 30 indbrud i 2012. Furesø Kommune har haft 27 indbrud. Hårdest ramt er dog Gentofte Kommune, der har haft 57 indbrud i offentlige bygninger i år.

Politiet mener, at en forklaring på tyvenes voksende kommunale interesse skal søges i, at private virksomheder er blevet bedre til at sikre sig med alarmer.

Ikke nogen guldgrube
Ofte må tyvene gå med uforrettet sag, for  indbrud hos kommunen er ikke nogen guldgrube, siger vicepolitikommissær Finn Duris fra Nordsjællands Politi til Frederiksborg Amts Avis.

”På mange af institutionerne får tyvene ikke noget udbytte, for institutionerne har lært, at man ikke skal have noget liggende af værdi”, siger han til avisen.

Når indbruddene alligevel sker, er det fordi langt hovedparten af institutionerne ikke har nogen form for overvågning og alarm, siger Finn Duris.

Kommunaldirektør Bjarne Pedersen, Helsingør Kommune, siger, at det er en bevidst strategi, at der overhovedet ikke er noget, der kan friste tyve.

Se også

”Vi instruerer medarbejderne i at lukke og slukke. At undgå indbrud har vi dog ingen tiltro til, at man kan. Men vi arbejder hele tiden på at minimere den”, siger kommunaldirektøren til Frederiksborg Amts Avis.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes