Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

31.10.12 07:41

Tre ud af fire kommuner er nu klimakommuner

Tre ud af fire kommuner er nu klimakommuner

Foto: Colourbox.com

Flere og flere kommuner indgår forpligtende aftaler om at skære ned på CO2-udledningen.

Ifølge en ny opgørelse fra Danmarks Naturfredningsforening er 73 ud af landets 98 kommuner de seneste fem år blevet klimakommune.

Se også

Det betyder blandt andet, at kommunen har forpligtet sig til hvert år at skære to procent af kommunens CO2-udledning i egne virksomheder og institutioner samt ved forbrug og indkøb. Det skriver Ritzau.

Opgørelsen viser også, at for næsten halvdelen af kommunerne har klima-indsatsen ikke kun hjulpet klimaet, men også været god for pengepungen.

”Mange kritikere siger, at det er rigtig dyrt at gøre noget ved klimaet. Men det her viser, at det ikke er ren tilsætning, men faktisk giver en økonomiske fordel for kommunerne,” siger Jens la Cour, miljøpolitisk medarbejder i Danmarks Naturfredningsforening og kampagneleder for Klimakommunerne, til Ritzau.

Kickstartet klimaarbejdet
Høje Taastrup er en af de deltagende kommuner, og borgmester Michael Ziegler (K) mener, at initiativer har kickstartet kommunens klimaarbejde:

”Det har betydet, at vi er kommet langt med klimainitiativerne i kommunen. Vi har siden 2008 reduceret vores energiforbrug og CO2-udledning en del mere end to procent om året. Så vi er rigtig godt på vej,” siger borgmesteren til Ritzau.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes