Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

27.07.12 09:15

Træn dit barns skolevej i ferien

Træn dit barns skolevej i ferien
I august begynder over 66.000 børn i skole for første gang, og dermed kommer der også mange nye børn ud i trafikken. For at klæde børnene bedst muligt på er det en fordel at bruge de sidste feriedage på at træne skolevejen.

Der er meget at holde styr på, når man for første gang skal i skole. Så det kan være svært også at skulle finde vej fra hjemmet til skolen og samtidig huske at se sig for i trafikken.

Se også

Derfor anbefaler Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden, at man øver skolevejen med sit barn, inden første skoledag. Det kan for eksempel være i den sidste uge af ferien, hvor man går eller cykler turen til og fra skole med barnet, foreslår de. 

”Så kan forældre og børn i ro og mag øve vejen til skole. Der er god tid til at tale om trafikken, og hvad man skal passe på. Derudover er der ikke så meget trafikkaos omkring skolen, der tager barnets opmærksomhed. Derfor er det en utrolig god ide at gå eller cykle skolevejen med sit barn for eksempel en eftermiddag i ferien, inden skolen begynder,” siger Søren Ørsted Pedersen, pressekonsulent i Rådet for Sikker Trafik.

Skilte passer også på de små
Når de mange børn begynder i skolen, vil de ved og på skolevejene også kunne se store skilte med foto af børn og teksten "Pas på de små i trafikken".

Se også

Skiltene opfordrer alle trafikanter til at passe ekstra godt på, da der nu kommer mange børn ud i trafikken hver dag, som ikke er vant til at færdes på vejene.

Det er 92 af landets kommuner, TrygFonden og Rådet for Sikker Trafik, der står bag. Politiet bakker også kampagnen op og sætter ind med mange kontroller ved landets skoler i løbet af august for at få bilisterne til at overholde færdselsreglerne.

Det er der stor brug for. Alene sidste år stoppede politiet i løbet af august måned 9512 trafikanter, der kørte for hurtigt på skolevejene. Derfor er politiet igen i år massivt til stede ved mange af landets skoler for at gøre skolevejene sikre for de nye skolebørn. 

Se også

Lær dit barn om trafikken
I videoen herunder kan du få et par gode, konkrete råd til, hvordan du lærer dit barn at komme sikkert gennem trafikken:

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes