Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

12.06.12 08:14

Trafikaftale til milliard på plads

Trafikaftale til milliard på plads
Regeringen har indgået en aftale med Dansk Folkeparti og Enhedslisten, der omfatter billigere kollektiv trafik og hjælp til transport i udkantsområder.

Regeringen har indgået en aftale med Dansk Folkeparti og med Enhedslisten om en ny trafikaftale for samlet én milliard kroner.

Aftalen præsenteres i dag klokken 10 om udmøntning af pengene til bedre og billigere kollektiv trafik, oplyser Transportministeriet.

Politiken.dk erfarer, at der vil blive afsat 300 millioner kroner om året til at sænke taksterne i den kollektive trafik uden for myldretiden.

Andre 300 millioner går til at sikre billigere kollektiv trafik for unge ved at udvide den såkaldte HyperCard-ordning, der giver unge billigere transport til og fra ungdomsuddannelser.

Se også

Af andre elementer i aftalen nævnes i flere medier her til morgen, at der ventes afsat 285 millioner kroner over de næste fem år til at forbedre den offentlige transport i landets udkantsområder.

København, Aarhus og Odense får ”supercykelstier” for i alt 190 millioner kroner.

Derudover får den sjællandske regionaltrafik et løft med indkøb af dobbeltdækkertog til at betjene de mange pendlere på Sjælland, der i dag må trækkes med overfyldte tog, ligesom aftalen også rummer et helt ny elektrificerings strategi for jernbanenettet.

Se også

”Investeringerne i den sjællandske regionaltrafik for eksempel er jo et af udslagene af, at vi står og mangler materiel. Vi kan ikke blive ved med at se på, at der mangler plads, og at togene kører forbi stationerne, fordi de er overfyldte osv.”, siger Enhedslistens trafikordfører Henning Hyllested til Radio 24syv.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes