Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

05.10.12 13:35

To rådhuse baner vejen for budgetforlig i Syddjurs Kommune

To rådhuse baner vejen for budgetforlig i Syddjurs Kommune

Foto: Colourbox.com

Et flertal bestående af SF, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Borgerlisten har indgået et forlig uden om Socialdemokraterne og De Radikale i Syddjurs Kommune.

En af de største hurdler for få en budgetaftale i hus i Syddjurs Kommune faldt på plads den 3. oktober. På et ekstraordinært byrådsmøde onsdag den 3. oktober blev det nemlig besluttet, at de to eksisterende rådhuse i Ebeltoft og Hornslet skulle bevares frem for at bygge et nyt.

Se også

Af andre anlægsprojekter så flytter Ebeltoft Bibliotek ind til byen, biblioteket i Kolind opføres i forbindelse med bygning af Byens Hus og kulturhuset Hotellet i Rønde bliver renoveret. Af andre væsentlige detaljer kan det nævnes, at skatten stiger fra 25,3 til 25,7 procent.   

Borgmester glæder sig over svært forlig
Borgmester Kirstine Bille (SF) er glad for, at kommunen i en svær økonomisk situation har kunnet indgå et forlig, som løser anlægsproblemerne:

”Forliget sætter det endelige punktum i rådhusdiskussionen og løser desuden udfordringen med bibliotekerne i Ebeltoft og Kolind samt Hotellet i Rønde. For at opnå en økonomisk balance de kommende år har vi været nødt til at lave en skattestigning og en række tilpasninger af vores drift. Det har ikke været let, og jeg vil gerne rose forligsparterne for at være med til at tage ansvaret,” siger hun. 

Se også

Socialdemokraterne ville have byfornyelse
De Radikale og Socialdemokraterne valgte dog at stå uden for aftalen. Det betyder, at budgettet har opbakning fra 18 ud af de 27 byrådsmedlemmer.

Socialdemokraternes gruppeformand Jesper Mathiesen forklarer, at der ikke kom penge på bordet til byudvikling og cykelstier, og derfor valgte partiet sammen med det radikale medlem at stå uden for aftalen:

”Den vedtagne rådhusstruktur koster mange penge, og vi mener, det kan gøres for mindre. Derfor stillede vi et forslag om at bruge 13 millioner kroner af de penge på de andre aktiviteter. Byudvikling til ti millioner kroner og cykelstier til tre millioner kroner, men det ville flertallet ikke,” siger han.   

Se også

Den endelige vedtagelse af budget 2013 sker på byrådsmødet torsdag den 11. oktober.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes