Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

06.08.12 11:07

Tilsynsreform på vej

Tilsynsreform på vej
Regeringen præsenterer forslag til reform af tilsynet med anbragte børn senere på måneden. Både S og V advarer mod ren statsmodel.

Regeringen er så langt med et nyt system for, hvordan myndighederne skal føre tilsyn med anbragte børn, at det finder vej til regeringens finanslovsudspil, der bliver præsenteret senere på måneden.

Det skriver Politiken mandag.

Ifølge Politiken har regeringen endnu ikke lagt sig fast på, om tilsynsmyndighederne skal lægges ind under staten, placeres i regionerne eller forblive i kommunalt regi, fx i nogle større, fælleskommunale enheder.

Men det ligger fast, at enhederne skal gøres større, end de har været hidtil.

Socialminister Karen Hækkerup (S) lægger ifølge Politiken vægt på, at tilsynene skal samles i selvstændige enheder, og at der skal indføres flere formelle kriterier for opholdsstedernes personale, ledelse, økonomi og fysiske forhold.

Modstand mod statsmodel
Søndag foreslog De Konservative, at godkendelsen af alle private, kommunale og regionale opholdssteder, botilbud, døgninstitutioner og plejefamilier skal lægges ind under de fem statsforvaltninger.

Men en ren statslig model er hverken Venstres eller Socialdemokraternes kop te, skriver Politiken.

Se også

”Man skal vare sig for at tro, at alt bliver godt, hvis bare det lægges ind under staten”, siger Maja Panduro fra Socialdemokratiet. ”Vi er imod, at man laver en statsmodel”, siger Venstres socialordfører Eyvind Vesselbo, der dog understreger, at der skal ske ændringer.

Socialordfører Maja Panduro (S) er optaget af ideen om at lade kommuner arbejde sammen.

”Det er man begyndt at eksperimentere med nogle steder med ret stor succes, så det er en af de modeller, man skal have med i overvejelserne. Uanset hvilken model, vi ender med, vil det være forfejlet at tro, at man kan gøre det her uden kommunerne,” siger Maja Panduro til Politiken.

Se også

Kommunerne allerede i gang
I KL er man på samme linje:

”Det er ikke en god idé at flytte opgaven med at godkende og føre tilsyn væk fra kommunerne. I stedet synes vi, det kunne være en løsning, at der i kommunalt regi etableres større, fagligt bæredygtige godkendelses- og tilsynsmiljøer, fx gennem et tværkommunalt samarbejde,” siger Jane Findahl, formand for KL’s Børne- og Kulturudvalg.

Hun tilføjer, at godkendelsesgrundlaget for alle opholdssteder bør præciseres, så ingen er i tvivl om, hvilken kvalitet der kræves på opholdsstederne.

Samtidig understreger Jane Findahl, at kommunerne allerede i dag arbejder på, i samarbejde med Social- og Integrationsministeriet, at forbedre den faglige kvalitet i tilsynet med alle anbragte børn.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes