Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

27.03.12 10:56

Tilsyn med anbragt børn ikke godt nok

Tilsyn med anbragt børn ikke godt nok

Foto: Social- og Integrationsministeriet

Trist, kalder socialminister Karen Hækkerup (S) konklusionen fra en ny rapport fra Ankestyrelsen, der fortæller, at kommunerne ikke er i mål med tilsynsarbejdet for anbragte børn og unge.

”Det er især den ringe børneinddragelse, som slår mig. Det er trist, trist, trist, at vi ikke er i stand til at vise så udsatte og sårbare børn, at deres liv handler om dem. Deres liv bliver tilsyneladende betragtet som en arbejdsplads eller en sag i bunken på kommunen, når de ikke bliver hørt ved tilsynsbesøget.”

Sådan lyder reaktionen fra socialminister Karen Hækkerup (S) i dagens udgave af Jyllands-Posten. Hun reagerer på nye undersøgelser fra Ankestyrelsen, der har gennemgået de to former for tilsyn, som kommunerne skal foretage.

Undersøgelserne viser bl.a., at kommunerne endnu ikke alle steder lever op til tilsynsarbejdet. Fx er det ikke alle kommuner, der gennemfører to årlige personrettede tilsyn, og plejefamilierne modtager ikke nok efteruddannelse og supervision.

”Jeg kan sagtens forstå, at børnene har det sådan. Det er nedslående og absolut ikke godt nok, at kommunernes tilsyn ikke inddrager børnene, som loven understeger, at de skal,” siger Hækkerup til Jyllands-Posten.

Læs KL’s reaktion på Ankestyrelsens rapport her.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes