Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

12.10.12 09:37

Til kamp mod mobilhuller

Til kamp mod mobilhuller
Danskerne kan se frem til bedre mobildækning, efter at kommunerne og teleselskaberne er begyndt at samarbejde om i fællesskab at få forbindelserne i orden.

De fire store teleselskaber med egne mobilnet - TDC, Telenor, Telia og ”3” - er snart halvt igennem en landsturné, hvor de med KL for bordenden sætter sig sammen med alle landets kommuner for at finde ud af, hvor der opleves problemer, og hvad der kan gøres for at få mobilhullerne udryddet.

Det skriver Berlingske.

”Jeg fornemmer, at møderne rykker, at vi får en bedre forståelse for hinanden, og at vi gensidigt får ryddet en masse misforståelser af vejen. Nu analyserer teleselskaberne problemerne, hvorfor dækningen er dårlig, og hvilke planer der er på vej for at udbedre dem. Det giver et supergodt grundlag for en videre dialog med kommunerne,” siger Jakob Willer, direktør i Telekommunikationsindustrien, til Berlingske.

Bedre mobildækning afgørende
Det var erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF), der i foråret tvang alle parter til at sætte sig sammen og få gjort noget ved problemerne. En ordentlig mobildækning er nemlig afgørende for, at man kan bo og arbejde hvor som helst i Danmark og dermed udviske skellet til Udkantsdanmark.

Se også

Men der har indimellem været intense slagsmål om langvarige sagsbehandlinger, opskruede lejepriser og for dårlige og ukonkrete ansøgninger, når teleselskaberne vil sætte antenner eller master op på kommunale bygninger eller jorder.

På de to hidtidige møder i Region Syddanmark og Region Midtjylland har kommunerne meldt omkring 40 kritiske mobilhuller inden for hver region. Halvdelen af dem indgår allerede i teleselskabernes udbygningsplaner.

Stemningen god
Både i Telekommunikationsindustrien og i KL oplever man dialogmøderne som positive og konstruktive.

Se også

”Det fungerer vældigt fint, og stemningen har været god. Dialogen er en vigtig forudsætning for at forstå hinanden og hinandens behov. Nogle kommuner er klart bekymrede for, at de 6,5 milliarder kroner fra teleselskaberne ikke vil blive brugt i deres område, fordi teleselskaberne ikke har forsyningspligt, og navnlig i landdistrikterne opfordrer man teleselskaberne til at tænke kreativt og hjælpe dem”.

”Omvendt er jeg sikker på, at møderne har inspireret nogle kommuner til at overveje at slække på kravene til, hvordan en mast skal forklædes, fx gemmes i en flagstang, hvis de til gengæld kunne få lidt bedre dækning i lokalområdet,” siger Anni Kær Pedersen til Berlingske.

De tre sidste møder holdes 25. oktober i Frederiksværk (Region Hovedstaden), 12. november i Vordingborg (Region Sjælland) og 21. november i Frederikshavn Region Nordjylland).

 

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes