Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

26.10.12 14:48

Thorning fastholder: Lærerne skal undervise mere

Thorning fastholder: Lærerne skal undervise mere

Foto: Statsministeriet

I et brev til Danmarks Lærerforening holder statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fast: Lærerne skal tilbringe mere tid med eleverne.

"I min åbningstale pegede jeg blandt andet på behovet for at give børnene en mere sammenhængende skoledag - en skoledag med kvalitetstid, hvor børn og lærerne tilbringer mere tid sammen. Og hver der er tid til mere undervisning - især i dansk og matematik og tid til fysiske aktiviteter mv."

Se også

Sådan lyder ordene fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i et brev til Danmarks Lærerforening og foreningens formand Anders Bondo Christensen.

Dermed fastholder statsministeren sin og regeringens vision om, at der i en ny folkeskolereform skal være mere tid til undervisning og mere tid mellem elever og lærer. Statsministerens brev er svar på et brev, som hun modtog fra lærernes forening efter foreningens årlige kongres i september.  

Statsministeren: Vi har inddraget jer
I brevet til statsministeren lagde Danmarks Lærerforening ikke skjul på, at den føler sig holdt uden for i drøftelser om lærernes arbejdstid. I brevet skriver lærerne:

"Vi ved, at regeringen har intensive drøftelser med KL om vores arbejdstidsaftale. Vi har forgæves forsøgt at blive inddraget i og få informationer om disse drøftelser, men gennem forskellige spidsfindige konstruktioner har regeringen af al magt forsøgt at forhindre dette. Det er os helt uforståeligt, at en regering på den måde samarbejder med den ene part i en overenskomstaftale og samtidig gør alt, hvad den kan, for at holde den anden part ude."

I sit retursvar til Bondo går statsministeren i rette med den påstand:

"Børne- og undervsningsministeren har i foråret afholdt tre temamøder i partnerskabet for folkeskolen, der - som du ved - består af hovedinteressenterne på området, herunder blandt andre Danmarks Lærerforening. Formålet med møderne var blandt andet at få inspiration og viden til vores arbejde med et samlet udspil til et løft af folkeskolen.

Se også

 

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes