Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

22.05.12 07:46

Task force rykker til Esbjerg

Task force rykker til Esbjerg

Foto: Esbjerg Kommune

Ankestyrelsen indleder nu en undersøgelse af sagsbehandlingen på børneområdet i Esbjerg, hvor 100 af de mere komplekse sager skal gennemgås.

Ankestyrelsen indleder på fredag en undersøgelse af sagsbehandlingen på børneområdet i Esbjerg Kommune.

Det sker efter at socialminister Karen Hækkerup (S) har bedt styrelsen undersøge kommunens håndtering af børnesagerne efter den alvorlige kritik, som er rejst vedrørende sagsbehandlingen tilbage i 2009 og 2010 i den meget omtalte incest-sag, hvor en mand fra Esbjerg havde seksuelt misbrugt ti børn gennem flere år.

”Den konkrete sag fra Esbjerg viser alvorlige svigt, som er helt uacceptable. Derfor sender jeg Ankestyrelsen til Esbjerg Kommune, så vi kan få rede på, om det, vi så i den tragiske enkeltsag, er udtryk for et generelt problem med den måde, Esbjerg Kommune håndterer børneområdet på”, siger ministeren.

100 sager
Ankestyrelsen laver en særlig gennemgang af 100 af de mere komplekse sager, hvor Ankestyrelsen vil vurdere, om sagsforløbet og afgørelser i sagen er i overensstemmelse med regler og praksis.

Styrelsen gennemfører desuden en kortlægning af kommunens organisering på børneområdet samt en kvantitativ analyse af verserende børnesager i kommunen.

Samtidig får Esbjerg Kommune besøg af en nyoprettet task force, som stiller juridisk og socialfaglig ekspertise fra Ankestyrelsen og Socialstyrelsen til rådighed for kommunen i det fremadrettede arbejde med sager på børneområdet.

Borgmester Johnny Søtrup (V) hilser det velkomment, at kommunens børnesager skal undersøges. Han har tidligere sagt, at der ikke findes undskyldninger for dårlig sagsbehandling. Men at situationen er en anden i dag, efter at kommunen har iværksat nye aktiviteter og indsatser for at forbedre sagsbehandlingen.

Yderligere materiale

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes