Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

07.09.12 16:20

Tag en uddannelse på jobbet

Tag en uddannelse på jobbet
Unge uden en uddannelse kan nu få en mulighed for at arbejde sig til en. Region Hovedstaden og en lang række partnere, herunder to kommuner, går sammen om tilbuddet.

Der skal tages fat i de unge, som ikke har taget en ungdomsuddannelse endnu. Som led i den proces går Region Hovedstaden nu sammen med Halsnæs og Gribskov kommuner, Handelsskolen København Nord, Erhvervsskolen Nordsjælland og SOPU (Sundhed, omsorg, pædagogik København og Nordsjælland) for at lave et ’jobuddannelsestilbud’. Tanken er, at de unge kan tage uddannelsen, mens de arbejder:

Se også

”Vi har et kæmpe problem, når så mange unge ikke kommer i gang med en formel ungdomsuddannelse. Derfor vil vi nu give dem et tilbud om at få et job, hvor de samtidigt kan dygtiggøre sig. Og vi vil sørge for, at de får papir på det, de lærer i virksomhederne. Det skal løfte de unge, give dem selvtillid og tro på, at de kan gennemføre en erhvervsuddannelse,” siger Marianne Stendell (S), formand for udvalget for fremtidens uddannelse og forskning i Region Hovedstaden.    

Region Hovedstaden har afsat 12 millioner kroner over de næste tre år til projektet. 300 unge mellem 15-20 år, som indtil nu har manglet motivationen til at starte og gennemføre en ungdomsuddannelse, deltager i projektet.

Triste fremtidsudsigter
Baggrunden for initiativet er en ny undersøgelse foretaget af Region Hovedstaden og Region Sjælland, som tegner et dystert billede for de ufaglærte. Der bliver færre og færre jobs.
Derudover har personer uden en ungdomsuddannelse 12 gange større risiko for at ende på kontanthjælp eller førtidspension i forhold til personer med en ungdomsuddannelse.

Se også

Succeskriterierne for projektet er, at andelen af unge i de to kommuner, som ikke har en ungdomsuddannelse eller i færd med at tage en, falder fra 20,8 procent til 15 procent. Samtidigt skal der være 15 procent færre unge på kontanthjælp.

Derudover skal projektet bidrage til at skabe en positiv holdningsændring i forhold til det at tage en uddannelse. Det skal også dokumenteres, at der er en samfundsøkonomisk effekt af disse jobs med uddannelsesperspektiv.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes