Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

17.09.12 12:59

Sygeplejersker skal hjælpe politiet

Sygeplejersker skal hjælpe politiet
Psykiatriske sygeplejersker skal fremover hjælpe politiet i Aalborg ved tvangsindlæggeser af psykiatriske patienter.

Når en psykiatrisk patient fra Aalborg Kommune fremover skal tvangsindlægges, så har politiet en ekstra gæst med.

Se også

En psykiatrisk sygeplejerske skal nemlig fremover bistå politiet, når de skal hente en patient, som skal tvangsindlægges. Psykiatridirektør i Region Nordjylland Per Lund Sørensen håber, at tiltaget vil have en positiv effekt på proceduren omkring en tvangsindlæggelse:

”En tvangsindlæggelse kan i sin yderste konsekvens opleves som meget voldsom for patienten. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu stiller op med psykiatrifaglige spidskompetencer og ankommer sammen med politiet, når en person skal tvangsindlægges. Vi forventer, at den psykiatriske sygeplejerske kan være med til at skabe en bedre start for og kontakt med patienten,” siger psykiatridirektør Per Lund Sørensen.  

Politiet glæder sig til samarbejdet
Sygeplejersken skal medvirke til at afdramatisere tvangsindlæggelsen ved at rådgive, vejlede og skabe kontakt til patienten, mens vedkommende bliver transporteret til Aalborg Psykiatriske Sygehus.

Se også

Nordjyllands Politi glæder sig over samarbejdet:

”Tvangsindlæggelser er en nødvendig politiopgave, som vi ganske kompetent udfører, men vi erkender også gerne, at det er et ufordrende område for os. Vi er overbevist om, at samarbejdet med Psykiatrien vil styrke vores opgaveløsning til gavn for dem, det handler om: de psykiatriske patienter,” siger politiinspektør ved Aalborg Politi Stig Lundbo.  

Forsøget med psykiatrisygeplejersker kører foreløbigt det næste halve år i Aalborg Kommune som et pilotprojekt med navnet: "Psykiatrisk bistand ved tvangsindlæggelser". Inspirationen er hentet fra den psykiatriske udrykningstjeneste i Region Hovedstaden.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes