Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

06.09.12 09:58

Sygdomstegn skal tackles tidligere

Sygdomstegn skal tackles tidligere
Guldborgsund Kommune indfører en intensiv kompetenceudvikling for at styrke indsatsen mod KOL, diabetes og hjertesygdom.

Med baggrund i projekt ”Det gode patientforløb” gennemfører Guldborgsund Kommune i øjeblikket en intensiv kompetenceudvikling, som skal styrke indsatsen over for borgere med KOL, diabetes og hjertesygdom.

"Kompetenceudviklingen er led i en større udviklingsproces. Vi bliver nødt til at tænke anderledes, hvis vi skal kunne håndtere fremtidens udfordringer”, siger ældrechef Mai-Britt Hagbart.

Kommunen har modtaget 1,9 millioner kroner i projektstøtte fra Sundheds- og Indenrigsministeriet. Disse penge investeres  i kompetenceudvikling af medarbejderne, så de kan blive bedre til at arbejde tværfagligt og kvalificere kommunens tilbud til borgerne.

Borgerrettet perspektiv
90 medarbejdere deltager i løbet af 2012 på et tværfagligt kursus, hvor medarbejderne opdateres inden for hver af diagnoserne KOL, hjertekarsygdom og type 2 diabetes, og der arbejdes med en borgercentreret perspektiv og sundhedspædagogik.

7 terapeuter fra kommunens Rehabiliteringsenhed er blevet opdateret i de nyeste træningsprincipper og bedre kommunikation. Yderligere har 12 hjemmesygeplejersker med speciale i de tre diagnoser gennemført op til fem moduler på Den Sundhedsfaglige Diplomuddannelse.

”Vi er meget stolte af vores kompetenceudvikling og vi er sikre på, at vores nye kompetencer og samarbejdsrelationer vil komme borgerne til gavn, så sygdomstegn tackles bedre og tidligere”, siger formanden for kommunens Social- og Sundhedsudvalg Edvard Traberg (G).

Projektet skal styrke kronikerindsatsen og forberede kommunen til de nye forløbsprogrammer for KOL, hjertesygdom og diabetes, som kommunen blev forpligtet af ved den seneste lovpligtige sundhedsaftale mellem kommunen og regionen.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes