Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

11.05.12 08:00

Svømmeland bygges som OPP-projekt

Svømmeland bygges som OPP-projekt
Randers Kommune har indgået en privat partnerskabsaftale om opførelse af et nyt og stort svømmeland til 214 millioner kroner.

Randers Kommune har indgået en aftale med Arbejdernes Landsbank, LR-kredit og Gribskov Gruppen om et 8.000 kvadratmeter stort svømmeland.

Se også

Projektet bliver det første og største offentlig-private partnerskab inden for kultur- og fritidsområdet, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Arbejdernes Landsbank og LR-kredit vil sammen investere de 214 millioner kroner, som svømmebadet koster at opføre. Herefter indgås en 30-årig kontrakt, hvor kommunen køber råderet over det nye svømmebad. Imens andre dele af badet bliver drevet på kommerciel basis.

"Aftalen sikrer, at vi nu får en super god afløser for vores 40 år gamle svømmebad, der i øvrigt er nedslidt. Vi har samtidig fået forhandlet en god aftale på plads, som sikrer os de bedste vilkår og de bedste driftsbetingelser", siger borgmester Henning Jensen Nyhuus (S).

Se også

Den første af sin art
Han tilføjer, at da aftalen er den første af sin art i Danmark, har det været et langt og til tider kompliceret forløb at få aftalen på plads.

"Den klare fordel ved at indgå et sådant samarbejde er, at vi som kommune ikke skal finde 214 millioner kroner til anlægget, men så at sige kan leje os ind for 11,5 millioner kroner årligt. Det skal holdes op mod, at vi i dag betaler 6,5 millioner kroner årligt for det eksisterende og nedslidte svømmebad", siger borgmesteren.

Ventes klar om to år
Projektet ventes at gå i gang umiddelbart efter, at projektet har været forelagt og godkendt af det samlede byråd. Her kommer svømmelandet på dagsordenen den 21. maj. Og det forventes at stå færdigt i forsommeren 2014.

Se også

Der bliver tale om et 8.000 kvadratmeter stort svømmeland med både 50 meter bassin til konkurrencesvømmere og motionister, et separat morskabsområde med to vandrutsjebaner og andre legeredskaber, varmtvandsbassin til genoptræning, stort wellnessområde og udendørs gårdhave med spabade, sauna og direkte adgang fra svømmebadet.

Se også

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes