Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

18.09.12 16:16

Sundhedsplejersker har godt fat i overvægtige børn

Sundhedsplejersker har godt fat i overvægtige børn
Sundhedsplejersker er de mest effektive, når det handler om at engagere børn og unge i sundhed. Det viser en ny rapport.

Rapporten ”Kommunens plan mod overvægt blandt børn og unge”, som Sundhedsstyrelsen har offentliggjort, har evalueret 30 kommunale sundhedsprojekter mod fedme. De 30 projekter bestod af forskellige indsatser, som både var generelle, rettet mod alle børn, og mere specifikke, indsatser mod overvægtige børn.

Se også

Rapporten viser, at sundhedsplejerskerne var den faggruppe, der var bedst til at rekruttere børn og unge. De klarede sig derfor bedre end lærerne, pædagogerne og de praktiserende læger. Især når det kom til børn i alderen 0-5 og 6-12 år.

14 indsatser vurderes i rapporten til at være succesfulde med rekrutteringen af børn og unge. I 13 af dem var det sundhedsplejersker, som stod for rekrutteringen. Sundhedsstyrelsen er dog ikke overrasket over, at sundhedsplejersker skiller sig positivt ud:

”Den kommunale sundhedspleje er veletableret, og når ud til alle familier fra første barns fødsel. De fleste børn og forældre har samtidig et tillidsfuldt forhold til sundhedsplejerske. Desuden møder sundhedsplejersken alle børn ved skoleundersøgelserne og har særlige sundhedspædagogiske kompetencer og erfaringer med børn og deres familier,” siger projektleder i Sundhedsstyrelsen, Lisa von Huth Smith.

Yderligere materiale

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes