Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

19.04.12 11:25

Succes med at få AC’ere i job

Succes med at få AC’ere i job

Foto: Colourbox.com

34 ud af 48 akademikere er kommet i job efter at have deltaget i et forløb i Lyngby-Taarbæk Kommune.

Siden juni 2011 har Jobcenter Lyngby-Taarbæk udbudt målrettede forløb for ledige akademikere. Resultaterne fra projektet, der går under navnet ”AC i JOB” er så gode, at kommunen i samarbejde med Det Lokale Beskæftigelsesråd har besluttet at forlænge projektet.

”Vi kan allerede nu se effekten af vores indsats, 48 kandidater har deltaget i forløbet, og 34 er allerede kommet i ordinær beskæftigelse. Det vil sige en succesrate på 71 pct. Som en del af vidensbysamarbejdet har vi desuden etableret et øget samarbejde med kommunens små og mellemstore virksomheder, og det er til stor gavn begge veje. Vores mål er at åbne op for nye akademikerjobs, og virksomhederne har fået øjnene op for, at Jobcentret kan bruges som en aktiv del af den enkelte virksomheds rekrutteringsstrategi,” siger projektleder Arnaud Quéré.

Fokus på erfaringer og kompetencer
Der bliver arbejdet ud fra en metode, hvor der er fokus på deltagernes erfaringer og kompetencer. Og en del af tilbuddet er såkaldte jobklubber for ledige akademikere, hvor deltagerne under rådgivning netværker og vejleder hinanden i forhold til ansøgning, cv’er, mulige jobs mv. I jobklubberne arrangeres der desuden workshops og relevante virksomhedsbesøg.

”Forløbet er en succes, fordi man som deltager bliver behandlet med respekt og tillid. Respekt for ens tid, uddannelse, viden og person, og tillid til at man har et ønske om at komme i arbejde. Jeg har kun deltaget et par gange i AC i Job, men jeg har allerede en følelse af en skarpere faglig profil, en retning, en idé om hvad jeg skal. Og i virkeligheden er det det bedste udbytte overhovedet,” siger Anne Jensen cand.mag. i Dansk.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes