Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

17.07.12 10:10

Succes på Langeland med EU’s ”drømme-teknologi”

Succes på Langeland med EU’s ”drømme-teknologi”
Et velfærdsteknologiprojekt for ældre med fx diabetes og KOL i Langeland Kommune har været en stor succes. Kommunen overvejer derfor at gøre teknologien til en fast del af hjemmesygeplejerskernes arbejde.

Ældre borgere i Langeland Kommune, der lider af en kronisk sygdom fx diabetes eller KOL, er blevet mere trygge i de seneste fire år. Det er resultatet af en ny velfærdsteknologi, kommunen har prøvet af som en del af EU-projektet ”Dreaming”, skriver Fyns Amts Avis.

Smartphones og tablets har hjulpet både borgerne og kommunens sundhedspersonale med at overvåge borgernes sygdom og tilstand. Simpelt trådløst elektronisk udstyr er sat til en lille boks, som via internettet sender beskeder til en portal, som hjemmesygeplejerskerne har adgang til. Hjemmesygeplejerskerne tager sig herefter af den ældres daglige målinger og sikkerhed.

Eksempler på det trådløse udstyr kan være blodtryksmåler, blodsukkermåler, røgalarm, vandalarm, GPS og udstyr til demente.

Stor succes
Teknologien har været en stor succes og har betydet, at borgere skulle mindre til læge eller på hospitalet.

Se også

”Det har givet tryghed og frihed samtidig. De ældre har fået mere kontrol over deres egen hverdag. Derfor er jeg ikke i tvivl om, at velfærdsteknologi er noget, vi skal arbejde videre med,” siger direktør for Sundhed og Omsorg i Langeland Kommune, Mie Pedersen til Fyns Amts Avis.

Lærerigt projekt
Kommunen har samtidig lært meget af de fire års EU-projekt.

”Vi har lært, at organisationen, personalet og politikerne er klar til at indføre mere velfærdsteknologi i ældreplejen. De ældre har også taget godt imod maskinerne. Modstanden mod teknologien har været forbavsende lille,” fortæller Mie Pedersen.

Se også

Projektet er netop afsluttet, men kommunen overvejer nu, om den skal anskaffe sig teknologien.

”Vi er i den fase nu, hvor vi skal finde ud af hvilke rammer, system og udstyr, vi skal bruge i fremtiden,” siger Mie Pedersen.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes