Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

21.09.12 08:10

Strammere krav til Dovne Robert

Strammere krav til Dovne Robert

Foto: Statsministeriet

Statsminister Helle Thorning-Schmidt vil se beskæftigelsesindsatsen efter i sømmene, og der vil blive stillet strammere krav. KL fremhæver, at sanktionssystemet fungerer.

”Vi skal se hele beskæftigelsesindsatsen efter i sømmene, og hvis der er mennesker derude som »Dovne Robert«, så bliver der stillet strammere krav til "Dovne Robert",” siger statsminister Helle Thorning-Schmidt til Berlingske.

Se også

Mindre kontrol
Hun understreger, at alle de mange mennesker, som gerne vil have et arbejde, ikke skal lide under, at der måske er nogle få, som stritter imod i forhold til at tage et arbejde.

”Vi skal også have en indsats, som er mere målrettet til at finde jobåbninger til dem, som gerne vil derude. Det betyder mindre kontrol med dem, som bare skal have et arbejde,« siger statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Der bruges årligt 6,4 milliarder kroner på at drive beskæftigelsesindsatsen. Det vil statsministeren ikke lave om på, men hun mener ifølge Berlingske, at der i systemet er for meget fokus på såkaldte ”pipfuglekurser” og for meget kontrol med, om de ledige søger nok stillinger frem for at fokusere på, om de rent faktisk finder et job.

Se også

KL: Der er allerede sanktioner
Formanden for KL, Erik Nielsen, roser Thorning-Schmidts bebudede opgør med regler og bureaukrati på beskæftigelsesområdet.

KL’s formand understreger, at man sagtens kan indføre skærpede rådighedsregler for de personer, som ikke vil arbejde, men han advarer imod at trække et enkelt eksempel frem og tro, at det viser, at systemet generelt ikke virker.

”Kommunerne er jo allerede forpligtiget til at sanktionere de ledige, der ikke lever op til loven, og kommunerne følger selvfølgelig loven. Sidste år blev 30 procent af alle kontanthjælpsmodtagere sanktioneret på grund af manglende rådighed. Der er jo nogen, der tror, at der ikke er nogen sanktioner, fordi der har været en enkelt sag om en enkelt mand,” siger Erik Nielsen til Berlingske.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes