Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

16.08.12 12:35

Stort fald i antallet af sigtelser for overgreb mod børn

Stort fald i antallet af sigtelser for overgreb mod børn
Antallet af sigtelser for overgreb på børn er faldet, mens antallet af indberetninger er steget. Det tyder på, at kommunerne er blevet hurtigere til at gribe ind, mener KL.

Tal fra Rigspolitiet viser et markant fald i antallet af sigtelser om misbrug af børn. Det skriver Jyllands-Posten.

Antallet af sigtelser om misbrug er faldet fra 476 i 2010 til 383 i 2011.

Omvendt viser en rundspørge blandt 59 kommuner lavet af Jyllands-Posten i maj, at antallet af underretninger er steget med 41 procent fra 2009 til 2011. Hos Ankestyrelsen, som også modtager underretninger, er der en vækst i på 43 procent fra 2009 til 2010.

Øget fokus
Det tyder på, at det er øget fokus i kommunerne, der er årsag til det store fald i antallet af sigtelser, mener KL.

”Jeg både håber og tror, at den fælles forebyggende indsats har båret frugt, så det faktisk forhindrer misbrug af børn. Det tyder faldet i antallet af sigtelser på,” siger formanden for KL’s Børne- og Kulturudvalg Jane Findahl (SF) til Jyllands-Posten.

Personale er blevet bedre til at gribe ind
Psykolog ved Red Barnet Kuno Sørensen mener, at det store fokus på børnesagerne har fået børn til at blive bedre til at sige fra, ligesom forældrene er blevet bedre til at advare deres børn om indlade sig med fremmede.

Og politiinspektør ved Københavns Vestegns Politi, Bent Isager-Nielsen, siger til Jyllands-Posten, at man får langt flere henvendelser fra kommuner og forældre, efter de store børnesager har kørt i medierne.

Se også

Det er et billede, Jane Findahl kan genkende. Hun fortæller, at personalet er blevet bedre til resolut at gribe ind ved mistanke om overgreb.

”Nu går de langt mere direkte til sagen for at få forholdene undersøgt. Det er jo faktisk blevet lidt af en folkesag, så der er også langt flere henvendelser fra naboer, pårørende og ikke-professionelle," siger Jane Findahl.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes