Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

16.10.12 10:23

Størst tillid til varme hænder

Størst tillid til varme hænder
Sygeplejersker, politifolk og lærere står højt på ranglisten over faggrupper med størst troværdighed. Værst ser det ud for spindoktorer, politikere og journalister.

Sygeplejersker, læger, politifolk og skolelærere er de faggrupper, som har den største troværdighed blandt folk.

Se også

Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet Epinion har gennemført for Radius Kommunikation.

Den laveste troværdighed har spindoktorer, politikere, bilhandlere og journalister. Det skriver Ugebrevet A4.

”Det er bekymrende, at der er en så udbredt skepsis mod centrale aktører i vores demokrati. Man er jo inde ved knoglerne af demokratiet, og det er ikke noget, man kan leve med over en længere periode”, siger Sigge Winther Nielsen, der er ph.d. ved Institut for Statskundskab på Københavns Universitet.

Se også

Klippefast tillid
Til gengæld viser undersøgelsen, at danskerne har stor tillid til, at velfærdsopgaverne er i gode hænder. Det vurderer direktør og kommunikationsrådgiver i Radius Kommunikation, Nicolaj Taudorf Andersen, som har stået i spidsen for undersøgelsen.

”Danskerne har en klippefast tillid til de faggrupper, der udgør den menneskelige kerne i velfærdssystemet”, siger han og tilføjer, at tilliden til velfærds-faggrupperne er en forudsætning for, at velfærdssamfundet fungerer.

”Der er jo ingen, der vil aflevere deres børn i vuggestuen, hvis ikke man havde tillid til pædagogerne. Eller tage noget medicin, hvis ikke kan stolede på, at lægen havde ret”, siger han til Ugebrevet A4.

Størst tillid til sygeplejersker
Undersøgelsen viser, at den mest troværdige gruppe er sygeplejersker, som 79 procent af danskerne mener, har en høj eller meget høj troværdighed.

I den anden ende af skalaen finder man spindoktorerne, som ifølge 66 procent har en meget lav eller lav troværdighed. Spindoktorerne er skarpt forfulgt af politikerne, som 57 procent af danskerne har lav eller meget lav tiltro til.

Også bilforhandlere, journalister og ejendomsmæglere falder igennem som nogen, man ikke skal stole alt for meget på.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes