Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

27.09.12 16:15

Stor utilfredshed med lister over dårlige skoler

Stor utilfredshed med lister over dårlige skoler
Der er stor utilfredshed i København og Aarhus over offentliggørelsen af en liste over 17 folkeskoler, som ifølge de seneste screeninger viser ”tegn på vedvarende dårlig kvalitet".

17 skoler i 12 danske kommuner er havnet på Kvalitets- og Tilsynsstyrelsens liste over skoler, som ifølge styrelsen har vedvarende dårlig kvalitet i de faglige resultater. Ministeriet for Børn og Undervisning offentliggjorde i dag listen, og det vækker ikke begejstring i landets to største kommuner, som tilsammen har syv skoler på listen. Fire skoler i København og tre i Aarhus.

Se også

Rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune, Kristian Würtz (S), mener ikke, at tilsynslisten er en fair måde at bedømme skolerne på:

”Der opstilles et alt for snævert begreb for, hvad kvalitet i skolen er. Vi ved jo godt, at vi har skoler, som har særlige udfordringer. Det er blandt andet Tovshøjskolen, som ligger i Danmarks fattigste område. Her møder eleverne med helt andre sociale og faglige forudsætninger end andre steder i landet. Derfor er vi også i dialog med skolen og Børne- og Undervisningsministeriet om at finde en fælles vej til at hæve kvaliteten. Det er en langt mere frugtbar vej end at udstille skolerne på så snævert et grundlag, som det her er tilfældet,” siger Kristian Würtz.

Han oplyser, at kommunen selv er på trapperne med kvalitetsrapporter, som udpeger særlige udfordringer på skoler med elever, der kommer fra socialt udsatte hjem. Han lægger vægt på, at de er langt mere nuancerede og har bredere tilgang til kvalitet end ministeriets lister.

Anne Vang: Skuffet og vred
I København er børne- og ungeborgmester Anne Vang (S) også ude med riven efter listen over dårlige skoler:

”Jeg er både skuffet og vred over offentliggørelsen af sådan en liste. Jeg havde den opfattelse, at der i regeringsgrundlaget meget tydeligt stod, at vi var imod offentliggørelse af ranglister af skoler som socialdemokrater," siger Anne Vang til DR København.

Hun mener, at listerne er misvisende, fordi blandt andet Guldbergskolen på Nørrebro er med:

Se også

”Skolen har rigtig gode resultater i de små klasser, men det kan man selvfølgelig ikke aflæse i de store klasser endnu, og det er så ærgerligt, at en skole som den skal slås oven i hovedet," siger Anne Vang.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes