Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

29.06.12 12:30

Stor forskel på kommunal forvaltning af boligstøtte

Stor forskel på kommunal forvaltning af boligstøtte

Foto: Colourbox.com

En ny SFI-undersøgelse finder stor forskel i måden, kommuner administrerer bostøtteordninger for sindslidende.

Personer med en sindslidelse har mulighed for at få en bostøtte. Det er en person, der hjælper den sindslidende borger med at klare hverdagens gøremål og samtidig kan hjælpe den sindslidende med at leve et aktivt liv, hvor borgeren er inkluderet i samfundet.

Se også

Nu viser en ny rapport fra SFI, at der er stor forskel på, hvordan boligstøtteordningen anvendes rundt omkring i landets 98 kommuner.

”Vi har i den ene ende af spektret kommuner, der på traditionel vis anvender lovgivningen til at give den sindslidende en omsorgsperson, der kan fungere som en slags social kontakt. I den anden ende af spektret er der kommuner, som sætter mål for bostøttens indsats og ser den som et aktivt udviklingsredskab for, at borgeren skal komme ud og deltage i samfundslivet og blive selvhjulpen,” siger seniorforsker i SFI, Steen Bengtsson, som har ledet undersøgelsen i en pressemeddelelse.

KL glade for stor tilfredshed

Se også

KL er glade for, at SFI-rapporten dokumenterer, at 97 til 98 procent af borgerne, der modtager boligstøtte, er tilfredse med den hjælp, de modtager.

Men på trods af den store tilfredshed vil man hos KL gerne levere en endnu bedre bostøtte i fremtiden. Derfor opfordrer formand for KL’s Social- og Sundhedsudvalg, Anny Winther (V) alle kommuner til at få et større fokus på den udviklingsorienterede del af støtten.

”Alle har brug for at blive mødt med tilgangen: ‘Vi tror, at du kan mere’. Nogle borgere har naturligvis større mulighed for selv at klare en del hverdagsopgaver, end andre har. Men det vigtigste er, at der hvor borgeren har et potentiale for selv at klare en opgave, der skal bostøtten også støtte borgen i selv at klare det, frem for at bostøtten klarer opgaven for borgeren,” siger Anny Winther.

Se også

Hun fortsætter:

”Når SFI-rapporten alligevel finder, at der er et omsorgsorienteret fokus hos bostøtten i nogle kommuner, så kan det have sin baggrund i, at der opleves et stort pres fra de tidlige og tidligere udskrivninger fra de psykiatriske afdelinger, hvor borgerne er i en meget dårlig tilstand og ofte så medicinerede, at de ikke er parate til sociale og rehabiliterende indsatser.”

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes