Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

23.08.12 08:42

Stop for indkøb efter overforbrug

Stop for indkøb efter overforbrug
Helsingør Kommunes halvårsregnskab viser et overforbrug på 150 millioner kroner. Borgmesteren forudser massive besparelser, men ingen afskedigelser.

Helsingørs kommunaldirektør Bjarne Pedersen slog i går alarm over for byrådet på baggrund af kommunens halvårsregnskab, som viser, at kommunen ved årets udgang vil have et overforbrug på 150 millioner kroner i forhold til budgettet.

Se også

Samtidig er alle kommunens daginstitutioner, skoler, plejehjem og administration blevet bedt om at stoppe alle unødvendige indkøb. Det skriver Lokalavisen Helsingør.

”Vi bliver nødt til at bremse alle indkøb, som ikke handler om mad og mælk til børn i daginstitutioner og til de ældre på plejehjemmene. Det er klart, at aftaler, hvor der er indgået kontrakt, fortsætter, men alt andet må vente. Vi bliver nødt til at få skabt et overblik og fundet ud af, hvordan vi retter op på økonomien”, siger Bjarne Pedersen til avisen.

Frygter bod fra staten
Borgmester Johannes Hecht-Nielsen (V) forudser på den baggrund, at målet for de kommende forhandlinger for 2013-budgettet må være et budget med massive besparelser. 

Se også

Han nævner, at eksempelvis planlagte legepladsbyggeri eller plejehjemsture kan blive udsat, og at eksempelvis indkøb og forbruget af vikarer på skoler og institutioner vil blive berørt.

”Daginstitutioner og skoler vil blive ramt på en eller anden måde. Plejehjemmene også. Måske kan man ikke ansatte de vikarer og medhjælpere, man havde regnet med. Måske er det konsulentopgaver, som må droppes. Afskedigelser vil der ikke blive tale om, for det kan man slet ikke nå i det her år”, siger Johannes Hecht-Nielsen til Helsingør Dagblad.

Han frygter, at hvis ikke økonomien rettes ind for resten af året, støder kommunen ind i en ekstra voldsom udgift, nemlig en bod på cirka 35 millioner kroner, som staten vil indkræve, fordi Helsingør Kommune i givet fald har overskredet det aftalte beløb for den såkaldte servicedriftsramme.

Se også

Tærsbøl: Ikke så slemt
Det er dog ikke alle i Helsingør Byråd, som mener, at situationen er helt så alvorlig. Byrådsmedlem og tidligere borgmester Per Tærsbøl (K) advarer ifølge Frederiksborg Amts Avis mod at male fanden på væggen, da det normalt ender med, at mange midler bliver overført til næste budgetår.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes