Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

19.09.12 10:17

Staten svigter krav om sociale klausuler

Staten svigter krav om sociale klausuler

Foto: Colourbox.com

I 300 ud af 316 udbud fra ministerier og statslige styrelser bliver der ikke stillet krav om at oprette praktikpladser.

Mens kommunerne er langt fremme i bestræbelserne på at skabe flere praktikpladser, kniber det gevaldigt for staten og for regeringen at leve op til egne intentioner.

Se også

Ifølge regeringsgrundlaget vil regeringen skærpe uddannelsesgarantien og sikre praktikpladser, så alle kan afslutte deres erhvervsuddannelse. Det skal blandt andet ske ved indførelse af sociale klausuler.

Nu viser en undersøgelse i Ugebrevet A4, at 300 ud af 316 udbud fra ministerier, styrelser og direktorater i år ikke stiller sociale krav til virksomheder, der vinder opgaver for det offentlige.

Som eksempel nævnes Vejdirektoratet, der i år har haft udbud for mindst 1,3 milliarder kroner. Hverken ved udbud af vedligeholdelsen af broen til Møn, Svendborgsundbroen, 380 meter stålbro over Vilsund, syv broer ved Skanderborg og en stribe andre projekter er der stillet sociale klausuler om at ansætte lærlinge.

Se også

Erhvervsskolernes Elevorganisation er fortørnet over, at sociale krav til udbud bliver brugt så lidt.

”Det er forfærdeligt træls, at ministrene snakker om sociale klausuler, der skal være med til at sikre, at alle får en praktikplads, og man så ikke indpasser det”, siger elevernes formand Christian Treholt til Ugebrevet A4.

Kræver grundigt forarbejde
Socialdemokraterne forsikrer, at regeringen ikke har glemt de sociale klausuler. Det kræver bare grundigt forarbejde at få en model på plads, der blandt andet kan sikre flere praktikpladser.

Se også

”Det er ærgerligt, at Vejdirektoratet ikke bruger sociale klausuler. Men de gode intentioner er til stede. Regeringen er på trapperne med initiativer om klausuler. Et år i regering er ikke lang tid”, lyder undskyldningen fra børne- og undervisningsordfører Troels Ravn (S).

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes