Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

28.09.12 10:22

Stat og regioner kan lære af kommuner

Stat og regioner kan lære af kommuner

Mads Lundby Hansen, cheføkonom i Cepos.

Hvis staten og regionerne var lige så gode til at reducere i antallet af ansatte som kommunerne, ville de kunne opnå budgetforbedringer på seks milliarder kroner, lyder det fra Cepos.

Den liberale tænketank Cepos har lavet en udregning for Morgenavisen Jyllands-Posten, der viser, at hvis staten og regionerne havde været lige så godt til at skære i antallet af ansatte gennem de seneste to år, som kommunerne har været, ville det have betydet 11.500 færre ansatte og dermed seks milliarder kroner i kassen.

”Der er rigtig meget administration i staten, ministerier og styrelser, og der er et stort potentiale for at effektivisere. Her vil det være fint med en målsætning om at reducere den statslige beskæftigelse med de cirka fem procent, som kommunerne også har reduceret med,” siger cheføkonom i Cepos, Mads Lundby Hansen, til Jyllands-Posten.

Han mener, at man skal flytte de højtuddannede fra det offentlige og over i det private.

Hyggelig skrivebordsøvelse
Hos Akademikernes Centralorganisation(AC), som forhandler overenskomster for højtuddannede i det offentlige, er man ikke synderligt imponerede over regnestykket fra Cepos.

Se også

”Det er meget hyggeligt med sådan en skrivebordsøvelse, men Cepos sammenligner æbler og pærer. Har alle offentlig ansatte samme udgangspunkt? Nej. Er kerneopgaverne de samme? Nej. Er de politiske prioriteringer de samme? Nej,” siger formand for AC, Erik Jylling, til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes