Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

20.07.12 12:10

Stafetten: Vi skal synliggøre kommunalpolitikernes indflydelse

Stafetten: Vi skal synliggøre kommunalpolitikernes indflydelse
Det er helt afgørende, at kommunalpolitik bliver mere vedkommende for unge mennesker, mener Camilla Schwalbe (S). Følg KL's sommerstafet om unge, politik og demokrati.

Sommeren over sætter KL.dk fokus på unge, politik og demokrati. I den forbindelse bringer vi ti interviews med yngre byrådsmedlemmer, som bl.a. fortæller, hvorfor de gik ind i politik og giver deres bud på, hvordan vi får flere unge engageret i lokalpolitik.

Se også

Fjerde deltager i stafetten er Camilla Schwalbe, socialdemokratisk byrådsmedlem i Tårnby Kommune og formand for DSU.

Hvorfor gik du ind i politik?
”Jeg meldte mig ind i Socialdemokratiet i 9. klasse. Helt konkret gik jeg i klasse med et par stykker, som jeg kunne se ikke havde de samme muligheder som mig. De havde svære økonomiske og sociale kår, og jeg oplevede det som en enorm stor uretfærdighed. Så åbenbarede min samfundsfagslærer for mig, at det er igennem politik og med afsæt i demokratiet, hvor man ytrer sine holdninger og værdier, at man kan lave om på den uretfærdighed. Det var det, der fik mig op af stolen.”

Hvorfor er det fedt at være politisk engageret?
”Fordi man får lov til at gøre en forskel for mange mennesker. Man får lov til at stikke hænderne ned i den politiske værktøjskasse, og fra den ene dag til den anden så har man skabt forandring.”

Se også

Hvad er dit bud på, hvordan vi får flere unge engageret i lokalpolitik?
”Det handler om at gøre det klart, at man som kommunalpolitiker træffer mange beslutninger, som har en konkret betydning for de unges nære hverdag. Det er også meget afgørende, at de unge kommunalpolitikere, der sidder rundt omkring i byrådene, rejser nogle sager, som vedrører ungdommen.”

Hvad skal der til for at få flere unge til at bruge deres stemmeret?
”Det er helt afgørende, at kommunalpolitik bliver mere vedkommende for unge mennesker, og at vi taler til dem i øjenhøjde. Vi skal synliggøre, hvad det er, de får indflydelse på, når de stemmer – og hvorfor det derfor er så vigtigt, at de gør det. Kommunalpolitikere skal også være bedre til at komme ud af rådhuset, og så er det meget afgørende, at vi får fortalt de unge, hvad der er forskellen på de enkelte partier. Mange unge bliver uengagerede i det politiske liv, fordi de ikke kan se forskel på partierne, men kun oplever en barnagtig mudderkastning, som kan være svær at blive klog på.”

Nævn en sag, hvor du som ung politiker har gjort en forskel.
”Jeg gik til valg på at oprette et kommunalt ungeråd, og det fik vi. I dag har de unge mennesker i min kommune et kommunalt forankret talerør, som taler deres sag. Ungerådet beskæftiger sig med alt fra kultur- og fritidslivet til skolepolitik til sundhedspolitik. Kort sagt alt med en ungevinkel. Det er jeg stolt af, og det er en vigtig milepæl i forhold til at få flere unge til at interessere sig for kommunalpolitik. Igennem ungerådet får de selv syn for sagen og indblik i, at kommunalpolitik faktisk er interessant og farverigt og ikke kedeligt og gråt, som mange unge desværre tror.”

Næste deltager i stafetten er Daniel Nyboe Andersen, byrådsmedlem i Aalborg for de Radikale.

Tidligere deltagere i stafetten er:

Carl Christian Ebbensen (DF), medlem af Københavns Borgerrepræsentation - læs hans indlæg her

Se også

Johannes Lundsfryd Jensen (S), formand for teknik og miljøudvalget i Middelfart Kommune - læs hans indlæg her

Esben Lunde Larsen (V), byrådsmedlem og viceborgmester i Ringkøbing-Skjern og folketingsmedlem for Venstre – læs hans indlæg her

Se Camilla Schwalbe fortælle om unge og demokrati på Folkemødet på Bornholm her.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes