Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

08.08.12 08:54

Stafetten: Vi skal ikke stemple de unge som unge

Stafetten: Vi skal ikke stemple de unge som unge
Byrådene skal overlade meget ansvar til idrætsforeninger m.fl., så vi kan skabe en stærkere deltagelseskultur, mener Marc Perera Christensen (K). Følg KL's sommerstafet om unge, politik og demokrati.

Sommeren over sætter KL.dk fokus på unge, politik og demokrati. I den forbindelse bringer vi ti interviews med yngre byrådsmedlemmer, som bl.a. fortæller, hvorfor de gik ind i politik og giver deres bud på, hvordan vi får flere unge engageret i lokalpolitik.

Se også

Tiende og sidste deltager i stafetten er Marc Perera Christensen, kulturrådmand i Aarhus Kommune for de Konservative.

Hvorfor gik du ind i politik?
”Jeg er vokset op med en selvstændig, erhvervsdrivende far og en mor, der var sygeplejerske i den offentlige sektor. Min fars kamp for at drive en privat virksomhed, gjorde mig konservativ, da jeg på egen krop oplevede, hvordan det var nærmest håbløst at skabe og drive sin egen virksomhed i Nyrups tid. Samtidig oplevede jeg gennem min mor, hvordan sundhedssektoren var horribel. Mit synspunkt blev derfor, at der skulle være en stærk offentlig sektor og samtidig god plads til den private sektor.”

Hvorfor er det fedt at være politisk engageret?
”Jeg tror altid, at man vil synes, at det, man engagerer sig i, er spændende – om det er ens arbejde eller fritid. I politik har man mulighed for at få en ide, diskutere den med meningsdannere, modstandere og borgere, og pludselig er ideen blevet realiseret – så har man skabt bedre skoler eller SFO’er, som betyder noget for andre. Jeg synes, at den nærhed er enormt spændende.”

Se også

Hvad er dit bud på, hvordan vi får flere unge engageret i lokalpolitik?
”Jeg mener i høj grad, at man skal opfordre de unge til at blive politisk aktive, og at man skal give plads til ungdomsorganisationerne på uddannelsesinstitutionerne. Samtidig skal vi forsøge at give ansvaret væk fra byrådet og ud til idræts-, spejder-, grundejerforeninger osv. Oplever man i sin nærhed at demokratiske processer fungerer, skaber man også en stærkere deltagelseskultur. Men det er en svær øvelse for et byråd at give ansvaret fra sig.”

Hvad skal der til for at få flere unge til at bruge deres stemmeret?
”Det er et spørgsmål om at sikre en nærværende og demokratisk debat for de unge. Det er vigtigt, at man ikke jagter de unge og fortæller om initiativ på initiativ, som er særligt for dem. Vi skal ikke stemple de unge som unge, men som stemmeberettigede, der kan og skal engagere sig. Vi skal slå fast, at man har den samme forpligtelse, om man er 19 eller 99 år.”

Nævn en sag, hvor du som ung politiker har gjort en forskel.
”Alder er ikke en kvalifikation i sig selv, det handler om, hvilke evner man har, og hvad der driver en. For nogle år siden kæmpede vi for at bevare et behandlingstilbud til senhjerneskadede, som Socialdemokraterne ville lukke. Det lykkedes. Tre dage efter var vi ude og sætte det første spadestik til det nye Moesgaard Museum, og her kom en jord- og betonarbejder hen og gav mig et stort knus. Han havde en senhjerneskade og kunne kun fortsætte sit arbejde på byggepladsen, fordi vi havde fået bevaret hans behandlingstilbud. Så er mit arbejdet pludselig det hele værd.” 

Tidligere deltagere i stafetten er:

Carl Christian Ebbesen (DF), medlem af Københavns Borgerrepræsentation - læs hans indlæg her

Johannes Lundsfryd Jensen (S), formand for teknik og miljøudvalget i Middelfart Kommune - læs hans indlæg her

Se også

Esben Lunde Larsen (V), byrådsmedlem og viceborgmester i Ringkøbing-Skjern og folketingsmedlem for Venstre – læs hans indlæg her

Camilla Schwalbe, socialdemokratisk byrådsmedlem i Tårnby Kommune og formand for DSU – læs hendes indlæg her

Daniel Nyboe Andersen, byrådsmedlem i Aalborg for de Radikale og folketingskandidat i Aalborg – læs hans indlæg her

Se også

Morten Dahlin, byrådsmedlem i Greve for Venstre og landsformand for VU – læs hans indlæg her

Rikke Lauritzen, gruppeformand og politisk sekretær for Enhedslisten i Københavns Borgerrepræsentation – læs hendes indlæg her

Morten Jung, medlem af Frederiksberg Byråd for Radikale Venstre – læs hans indlæg her

Se også

Katrine Høybye Frederiksen, byrådsmedlem Hvidovre Kommune for SF – læs hendes indlæg her

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes