Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

13.07.12 11:55

Stafetten: Vi skal engagere forældrene før børnene

Stafetten: Vi skal engagere forældrene før børnene
Socialdemokraten Johannes Lundsfryd Jensen fik det politiske engagement ind med middagsmaden og mener, at det er vejen til at engagere flere unge i lokalpolitik. Følg KL.dks sommerstafet om unge, politik og demokrati.

Sommeren over sætter KL.dk fokus på unge, politik og demokrati. I den forbindelse bringer vi ti interviews med yngre byrådsmedlemmer, som bl.a. fortæller, hvorfor de gik ind i politik og giver deres bud på, hvordan vi får flere unge engageret i lokalpolitik.

Se også

Anden deltager i stafetten er Johannes Lundsfryd Jensen, socialdemokrat og formand for teknik og miljøudvalget i Middelfart Kommune.

Hvorfor gik du ind i politik?
”Mine forældre var meget engageret i deres omgivelser. Både politisk, men også via andet foreningsarbejde. Det smittede ved middagsbordet, hvor der tit blev diskuteret samfundsforhold. Som 14-årig meldte jeg mig ind i DSU og var aktiv fra første dag - og har været det siden.”

Hvorfor er det fedt at være politisk engageret?
”Jeg betragter det ikke som "fedt". Det er vigtigt pga. de beslutninger, jeg skal være med til at træffe på vegne af 37.000 borgere. Beslutningerne har stor indflydelse på borgernes hverdag. Det er bekræftende for demokratiet at blive konfronteret med konsekvenser af beslutninger (og ikke-beslutninger), når jeg handler ind eller følger børnene i skole. Det er også spændende at kunne følge og påvirke udviklingen på helt nært hold. Både de forhold, som er gældende i byrådssalen, men nok så vigtigt alle de mange andre interesser og sager, som vi er involverede i.”

Se også

Hvad er dit bud på, hvordan vi får flere unge engageret i lokalpolitik?
”Som 38-årig med tre skolesøgende børn og snart 20 år på arbejdsmarkedet betragter jeg ikke mig selv som ung. De unge, som stiller op og bliver valgt, har deres baggrund i de politiske ungdomsorganisationer. Derfor må vi støtte og inspirere organisationerne for at få flere unge med. I øvrigt mener jeg, vi har et endnu større problem med at tiltrække forældre med hjemmeboende børn. Her tror jeg, det er nødvendigt at ændre selve den politiske kultur. Partierne har ganske enkelt ikke tilstrækkelig fat i de 35-45-årige, og det er et kæmpe problem.”

Hvad skal der til for at få flere unge til at bruge deres stemmeret?
”Der bør afholdes flere prøvevalg for helt unge. Desuden bør stemmeretten sættes ned. Når man er gammel nok til at stå til ansvar for sine gerninger (fx kriminelle handlinger), må man også være gammel nok til at stå til ansvar for sine holdninger. Dem, som kan straffes, må også kunne bedømme.”

Nævn en sag, hvor du som ung politiker har gjort en forskel.
”Som familiefar har jeg indsigt i daginstitutioner og skoler - og måske en mere tidssvarende opfattelse af fx pædagogiske metoder, læringsstile og ledelsesformer. Det, håber jeg, skinner igennem, når vi behandler politiske sager. Middelfart Kommune gør en stor indsats på energiområdet. Som formand for Miljø- og Energiudvalget forsøger jeg at bidrage aktivt til grøn vækst og konkrete resultater, men måske først og fremmest til at give forvaltningen det nødvendige spillerum.”

Næste deltager i stafetten er Esben Lunde Larsen, byrådsmedlem og viceborgmester i Ringkøbing-Skjern og folketingsmedlem for Venstre

Første deltager i stafetten var Carl Christian Ebbesen, medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Dansk Folkeparti. Læs hans indlæg her.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes