Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

11.07.12 11:48

Stafetten: Skub de unge ind i demokratiet

Stafetten: Skub de unge ind i demokratiet
En manglende motorcrossbane fik DF's Carl Christian Ebbesen til at engagere sig i politik. I dag arrangerer han fester på plejehjem og føler, at han gør en forskel for borgerne i kommunen. Følg KL.dks sommerstafet om unge, politik og demokrati.

Sommeren over sætter KL.dk fokus på unge, politik og demokrati. I den forbindelse bringer vi ti interviews med yngre byrådsmedlemmer, som bl.a. fortæller, hvorfor de gik ind i politik og giver deres bud på, hvordan vi får flere unge engageret i lokalpolitik.

Se også

Første deltager i stafetten er Carl Christian Ebbesen, medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Dansk Folkeparti:

Hvorfor gik du ind i politik?
”Den traditionelle og kedelige forklaring er, at jeg godt kan lide at engagere mig i demokratiet. Men den sande historie er, at jeg som 15-årig kørte motorcross, og vi manglede en ordentlig bane at køre på. Så var der en kommunalpolitiker, som tog os alvorligt og hjalp os med at finde et sted. Det gjorde, at jeg fik øjnene op for, hvad kommunerne var for en størrelse, og hvordan de rent faktisk er med til at gøre en forskel.”

Hvorfor er det fedt at være politisk engageret?
”I kommunalpolitik er man tæt på borgerne - fra man behandler og drøfter en sag, træffer beslutningen, og til man kan se resultatet af den. Det går enormt hurtigt, og man har virkelig en indflydelse og kan se resultatet af sine beslutninger med det samme. Det er engagerende, og man ved, at man kan være med til at gøre en forskel for borgerne i kommunen. Det gør politik fedt.”

Se også

Hvad er dit bud på, hvordan vi får flere unge engageret i lokalpolitik?
”Det er vigtigt, at de unge er engageret i foreningslivet - det er underordnet, om det er via en lokale sportsklub eller et politisk parti. Men vi skal blive bedre til at skubbe de unge mennesker ind i elevråd og foreninger, så de får demokratiet og vores foreningskultur ind under huden i en tidlig alder.”

Hvad skal der til for at få flere unge til at bruge deres stemmeret?
”Først og fremmest skal både jeg og mine kollegaer være bedre til at tale og engagere de unge. Det, vi siger, skal give mening for dem. Unge kan generelt gode lidt, at tingene er lidt sorte og hvide, så vi skal nok tænke mere i at sætte nogle dagsordener, hvor linjerne bliver trukket skarpt op. Det handler om at gøre det tydeligt, at ens kryds gør en forskel. Hvis ikke vi kan vise det, så virker det ligegyldigt. Og demokratiet er bestemt ikke ligegyldigt.”

Nævn en sag, hvor du som ung politiker har gjort en forskel.
”Som ung bliver man gerne lyttet til, fordi man er ”den nye” i flokken og måske har nogle skæve vinkler på sagerne. Jeg synes især, at jeg har gjort min indflydelse gældende på de københavnske plejehjem. Det virker måske som en spøjs sag at fremhæve i denne sammenhæng, men det har virkelig været en sag, jeg har kæmpet meget for, så der nu er aktiviteter på plejehjemmene, musik og af og til fester.”  

Næste deltager i stafetten er Socialdemokraternes Johannes Lundsfryd Jensen, formand for teknik- og miljøudvalget i Middelfart.

Se video fra Folkemødet om, hvorfor de unge ikke gider lokaldemokratiet

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes