Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

25.07.12 12:09

Stafetten: Det fedeste er, når sagen kommer i mål

Stafetten: Det fedeste er, når sagen kommer i mål
Truede dyr, krig og global forurening vakte interessen for politik hos de Radikales Daniel Nyboe Andersen. Følelsen af at gøre en forskel har bevaret interessen. Følg KL's sommerstafet om unge, politik og demokrati.

Sommeren over sætter KL.dk fokus på unge, politik og demokrati. I den forbindelse bringer vi ti interviews med yngre byrådsmedlemmer, som bl.a. fortæller, hvorfor de gik ind i politik og giver deres bud på, hvordan vi får flere unge engageret i lokalpolitik.

Se også

Femte deltager i stafetten er Daniel Nyboe Andersen, byrådsmedlem i Aalborg for de Radikale og folketingskandidat i Aalborg.

Hvorfor gik du ind i politik?
”Min indignation blev vagt som barn af store spørgsmål som global forurening, truede dyr, krig og fattigdom. Jeg meldte mig ind i Radikal Ungdom af interesse og deltog aktivt for at lære noget og for hyggens skyld. Efter nogle år fik jeg lyst til at gå skridtet videre og gøre en forskel som folkevalgt.” 

Hvorfor er det fedt at være politisk engageret?
”Som person får man en helt vild indsigt i, hvordan samfundet fungerer og viden om alt muligt og umuligt. Men det fedeste for en politiker er naturligvis, når man oplever, at en sag, som man har kæmpet for, kommer i mål, og man kan mærke, at man har gjort en forskel til det bedre for nogle mennesker.”

Se også

Hvad er dit bud på, hvordan vi får flere unge engageret i lokalpolitik?
”Bedre grundig og oplysende mediedækning på alle platforme. Og bedre vilkår for lokalpolitikere. Herunder også at rette op på de dårlige vederlags- og (manglende) pensionsforhold efter strukturreformen - i hvert fald i større kommuner.”

Hvad skal der til for at få flere unge til at bruge deres stemmeret?
”Det oplagte sted at pege, når det handler om børn og unge, er altid skolen og ungdomsuddannelserne. Jeg bliver inviteret ud på langt flere ungdomsuddannelser ved folketingsvalg end ved lokalvalg - selvom datoen er kendt fire år i forvejen.”
 
Nævn en sag, hvor du som ung politiker har gjort en forskel.
”Jeg kørte i et par år kampagne for at få en psykiatribus til Aalborg og Nordjylland. Sidste år ringede Jes Gerlach fra Psykiatrifonden og fortalte, at kampagnen var bemærket, og siden sidste år har der kørt en psykiatribus rundt til skoler i det nordjyske.”

Næste deltager i stafetten er Morten Dahlin, byrådsmedlem i Greve for Venstre og landsformand for VU.

Tidligere deltagere i stafetten er:

Carl Christian Ebbensen (DF), medlem af Københavns Borgerrepræsentation - læs hans indlæg her

Johannes Lundsfryd Jensen (S), formand for teknik og miljøudvalget i Middelfart Kommune - læs hans indlæg her

Se også

Esben Lunde Larsen (V), byrådsmedlem og viceborgmester i Ringkøbing-Skjern og folketingsmedlem for Venstre – læs hans indlæg her

Camilla Schwalbe, socialdemokratisk byrådsmedlem i Tårnby Kommune og formand for DSU – læs hendes indlæg her

Se også

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes