Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

07.08.12 08:55

Stafetten: Alle skal have et (positivt) forhold til lokalpolitik

Stafetten: Alle skal have et (positivt) forhold til lokalpolitik
Yngre lokalpolitikere bidrager med en frisk optimisme og falder nok sjældnere i fælden med ”sådan plejer vi ikke at gøre”, siger SF’eren Katrine Høybye Frederiksen. Følg KL's sommerstafet om unge, politik og demokrati.

Sommeren over sætter KL.dk fokus på unge, politik og demokrati. I den forbindelse bringer vi ti interviews med yngre byrådsmedlemmer, som bl.a. fortæller, hvorfor de gik ind i politik og giver deres bud på, hvordan vi får flere unge engageret i lokalpolitik.

Se også

Niende deltager i stafetten er Katrine Høybye Frederiksen, byrådsmedlem i Hvidovre Kommune for SF.

Hvorfor gik du ind i politik?
”Jeg har altid været politisk interesseret og ønsket at “gøre verden til et bedre sted”. Temaer som ulighed, fordelingspolitik, klima og miljø har meget stor betydning for mig. I perioder af mit liv har jeg været meget aktiv på forskellige måder, i andre perioder slet ikke. Da jeg konkret meldte mig ind i SF og blev aktiv dér, havde det, ud over min politiske overbevisning naturligvis, nok noget at sige, at der i min omgangskreds var en del, som var politisk aktive, hvilket virkede inspirerende og gjorde det mere selvfølgeligt for mig.”

Hvorfor er det fedt at være politisk engageret?
”Fordi det giver mulighed for indflydelse og for at ændre eller forbedre ting i lokalområdet. Desuden er politik spændende, giver indsigt, og man møder mange andre engagerede mennesker. Endelig føles det rigtigt og logisk at forsøge at være aktiv og gøre noget, når man ikke er tilfreds med tingenes tilstand.”

Se også

Hvad er dit bud på, hvordan vi får flere unge engageret i lokalpolitik?
”Man kunne arbejde med det sprog, der bruges i forbindelse med lokalpolitik. Måske kunne en større brug af de sociale medier og nettet vække interessen hos flere unge. Jeg mener også, at der er behov for at tilpasse det lokalpolitiske “system” til vores almindelige daglige liv som fx studerende eller småbørnsfamilie, så man kan få det hele til at hænge sammen tidsmæssigt og økonomisk. Endelig tror jeg, at det kunne være en god idé at give borgerne flere forskellige muligheder for at deltage i demokratiet fra et meget tidligt tidspunkt fx mere direkte indflydelse i skolerne og ungdomsråd.”

Hvad skal der til for at få flere unge til at bruge deres stemmeret?
”Det handler vel bl.a. om at sikre, at de unge er opmærksomme på hvor mange og hvilke beslutninger, der ligger på lokalt niveau (fx om skoler, fritidshjem, sportsfaciliteter, børneinstitutioner, parker, cykelstier, osv.). Det handler igen om, at der skal kommunikeres i et forståeligt og nutidigt sprog. Målet må vel være, at alle på én eller anden måde har et (positivt) forhold til lokalpolitik og til de lokalpolitiske emner, og her ligger der en vigtig opgave for både politikere, kommuner, skoler, institutioner og ikke mindst lokalpressen.”

Nævn en sag, hvor du som ung politiker har gjort en forskel.
”I mange tilfælde tror jeg, at vi lidt yngre kan bidrage med et andet syn på tingene, og at vi måske ikke så let falder i fælden med “det har vi prøvet” eller “sådan plejer vi ikke at gøre”. Konkret har jeg fx været med til at få et forslag gennemført om, at Hvidovre Kommune skal have en ligestillingspolitik. Ikke at min alder egentlig betød noget dér, men måske mere dét, at jeg er ny i lokalpolitik og kommer med en “frisk optimisme” - og dermed netop ikke ryger i fælden med “det er jo prøvet”.”

Tiende og sidste deltager i stafetten er Marc Perera Christensen, kulturrådmand i Aarhus for de Konservative.

Tidligere deltagere i stafetten er:

Carl Christian Ebbesen (DF), medlem af Københavns Borgerrepræsentation - læs hans indlæg her

Se også

Johannes Lundsfryd Jensen (S), formand for teknik og miljøudvalget i Middelfart Kommune - læs hans indlæg her

Esben Lunde Larsen (V), byrådsmedlem og viceborgmester i Ringkøbing-Skjern og folketingsmedlem for Venstre – læs hans indlæg her

Camilla Schwalbe, socialdemokratisk byrådsmedlem i Tårnby Kommune og formand for DSU – læs hendes indlæg her

Se også

Daniel Nyboe Andersen, byrådsmedlem i Aalborg for de Radikale og folketingskandidat i Aalborg – læs hans indlæg her

Morten Dahlin, byrådsmedlem i Greve for Venstre og landsformand for VU – læs hans indlæg her

Rikke Lauritzen, gruppeformand og politisk sekretær for Enhedslisten i Københavns Borgerrepræsentation – læs hendes indlæg her

Se også

Morten Jung, medlem af Frederiksberg Byråd for Radikale Venstre – læs hans indlæg her

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes