Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

22.08.12 15:58

Sønderborg får to millioner euro fra Slesvig-Holsten

Sønderborg får to millioner euro fra Slesvig-Holsten
I 11. time har Sønderborg modtaget penge fra delstatsregeringen i Kiel til kandidaturet som Europæisk Kulturhovedstad.

I overmorgen bliver det afgjort, om Aarhus eller Sønderborg bliver Europæisk Kulturhoved i 2017.

Se også

Med to dage igen har den slesvig-holstenske delstatsregering valgt at støtte Sønderborg med to millioner euro.

”Det er meget glædeligt, at vi også syd for grænsen oplever en overvældende opbakning til vores kandidatur. Delstatsregeringens håndslag om støtte varmer utrolig meget og giver os flere vitaminer at arbejde med, både mentalt og økonomisk. Den understreger også betydningen af vores kandidatur som løftestang for vækst og udvikling i hele regionen nord og syd for grænsen,” siger borgmester i Sønderborg, Aase Nyegaard fra Fælleslisten.

Måske støtte fra Berlin
I en hensigtserklæring fra den nordtyske delstat, med ministerpræsident Torsten Albig og den dansksindede kulturminister Anke Spoorendonk som afsendere, hedder det blandt andet, at delstatsregeringen er interesseret i at udbygge de tætte kulturelle samarbejdsrelationer med partnere i Syddanmark og Sønderjylland i en fælles kulturregion.

Tidligere har Flensborg Kommune bidraget med en million euro, og amterne Nordfriesland og Slesvig-Flensborg har hver bidraget med 400.000 euro til den sønderjydske kandidat.

Delstatsregeringen i Kiel vil også bestræbe sig på, sammen med Sønderborg Kommune, at sikre støtte fra den tyske forbundsregering i Berlin.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes