Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

21.09.12 12:51

Socialrådgivere advarer mod at skære i aktivering

Socialrådgivere advarer mod at skære i aktivering
For stor satsning på uddannelse af ledige vil tabe de svage, fastslår socialrådgiverformand Bettina Post. Hun advarer ligesom KL mod et opgør med aktivering

Flere ledige vil blive opgivet af systemet, hvis der flyttes penge fra den lidt blødere aktivering til mere reel uddannelse.

Sådan lyder advarslen fra Dansk Socialrådgiverforening, efter beskæftigelsesminister Mette Frederiksen i Politiken fredag varsler flere midler til kompetencegivende uddannelse af ledige.

“Hvis man bruger pengene fra aktivering på uddannelse, så kommer der mindre aktivering. Og dem, der har brug for aktivering, er jo dem, der er længst fra arbejdsmarkedet, “siger formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Bettina Post.

Alt for få ledige i aktivering får ifølge Mette Frederiksen en kompetencegivende uddannelse. Og det vil regeringen lave om på. Ikke ved at afsætte flere penge, men ved at flytte dem.

Små løft kan hjælpe meget
Bettina Post er enig med Mette Frederiksen i, at uddannelse er vigtig. Hun mener dog, at man i erkendelse af, at midlerne ikke er ubegrænsede, bør satse på mindre uddannelser.

“Jeg synes om idéen om små kompetenceløft, der ikke koster ret meget, men som kan være lige det, der skal til for nogle,” siger Bettina Post, der blandt andet peger på korte kantineuddannelser og lignende som redskaber, der kan få ledige tilbage på arbejdsmarkedet.

Ifølge hende er der en meget stor gruppe på kontanthjælp, som i dag ikke er stærke nok til at klare en egentlig uddannelse, men på den anden side er for stærke til at komme på førtidspension.

“Men hvis de får lov at gå et par år, fordi vi satser det hele på uddannelse til dem, der kan klare det, så vil vi se en stor stigning i antallet på førtidspension i løbet af et par år, “siger Bettina Post.

Se alle artikler i temaet

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes