Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

10.05.12 10:00

Socialpædagoger efterlyser uddannelse

Socialpædagoger efterlyser uddannelse
Socialpædagogerne mener, at håndtering af udsatte børn, handicappede og hjemløse kræver en selvstændig uddannelse. KL afviser.

Socialpædagogerne efterlyser en selvstændig uddannelse for at blive bedre rustet til at klare blandt andre udsatte børn, handicappede og hjemløse.

Se også

”Vi har brug for en socialpædagogisk uddannelse, som kan give socialpædagoger de nødvendige kompetencer”, siger Socialpædagogernes formand Benny Andersen.

Evaluering af uddannelsen
Det sker på baggrund af en ny evaluering af pædagoguddannelsen, som Uddannelsesministeriet netop har fået gennemført af Rambøll. Den viser blandt andet, at det socialpædagogiske fagområde ikke fylder meget i uddannelsen.

”Socialpædagogen, der arbejder med f.eks. udsatte børn, psykisk og fysisk handicappede eller hjemløse, har ikke meget til fælles med pædagogerne i en vuggestue eller børnehave. Vi vil gerne styrke kvaliteten i arbejdet med udsatte børn, unge og voksne. Hvis det for alvor skal lykkes, skal fagligheden stå meget stærkere”, siger Benny Andersen.

Se også

Socialpædagogerne anbefaler, at ministeren og Folketinget iværksætter en selvstændig socialpædagogisk uddannelse nu. Konkret foreslår de, at følgegruppen i ministeriets evaluering anbefaler, at der sættes gang i forsøgsuddannelser på to professionshøjskoler, hvor socialpædagogikken er omdrejningspunktet.

Det er i dag cirka en tredjedel af den pædagogiske arbejdsstyrke, der får ansættelse på en socialpædagogisk arbejdsplads.

KL afviser
I KL, der er arbejdsgiverorganisation for kommunerne, afviser man forslaget fra Socialpædagogerne:

Se også

"Vi synes ikke, det er nogen god idé, for det er vigtigt, at alle pædagoger har kompetencer til at kunne arbejde både med normalområdet og specialområdet. Fx skal pædagoger, der arbejder i en almindelig børnehave, jo også have evnen til at spotte, når der er noget galt med et af børnene", siger chefkonsulent Henrik Casper, KL.

***********************************************************************
Artiklen er opdateret kl. 14.34.

 

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes