Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

10.10.12 10:32

S-borgmestre ønsker dagpengeændring

S-borgmestre ønsker dagpengeændring
Fire socialdemokratiske borgmestre opfordrer finansministeren til at gøre dagpengene til et tema i finansloven. Både genoptjeningskravet og halveringen af dagpengeperioden gør ondt.

De socialdemokratiske borgmestre i Assens, Hjørring, Nyborg og på Bornholm kommer med en direkte opfordring til finansminister Bjarne Corydon (S): ”Lav finanslov med dem, du vil, bare løs dagpenge- problemet”. Det skriver berlingske.dk.  

Se også

Bekymring på Bornholm
På Bornholm er man meget bekymret for fremtiden. Mange borgere på øen arbejder i turisterhverv, som er sæsonpræget, og det er derfor en stor udfordring at nå op på de 52 uger, som bliver kravet til igen at få dagpenge. 

”Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg er meget bekymret omkring dagpengereformen, især fordoblingen af genoptjeningskravet. Det ser jeg gerne løst i finansloven. Men der ser ikke ud til at være den store opbakning til det på Christiansborg længere. Ingen er så bekymrede, som vi er herude. Det må jeg jo bare tage til efterretning,” siger Bornholms borgmester, Winnie Grosbøll (S), til berlingske.dk

Gør ondt på lokalområdet
I Nyborg og omegn har de også deres at slås med. Efterdønningerne fra Lindøværftets lukning er store og gør ondt på hele lokalområdet. Byens borgmester mener, at det er en umulig opgave at skaffe job til alle dem, som næste år står til at ryge ud af dagpengesystemet. 

Se også

”Uanset hvilken side man vælger at lave finanslov med, så har man en forpligtelse til at lave en ordning, der på den korte bane afbøder den situation. Jeg er mest til, at man går ind og forlænger dagpengeperioden et halvt eller et trekvart år, og så må man håbe, at det, regeringen har gjort for at skabe nye job, kommer til at virke inden da,” siger borgmester Erik Christensen (S) til berlingske.dk.

Forhandlinger fortsætter i dag
Finanslovsforhandlingerne fortsætter i dag med flere af de såkaldte sættemøder, hvor rammerne for forhandlingerne bliver præsenteret. Dansk Folkeparti er det første parti, som møder op i Finansministeriet, mens Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti følger trop.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes