Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

05.07.12 14:31

Småøer går imod fødselsstrømmen

Småøer går imod fødselsstrømmen
Antallet af nyfødte er faldet i Danmark, men på en række småøer er billedet omvendt.

Mens der generelt blev født færre børn i 2011 end i 2010, nærmere bestemt syv procent færre, blev der født flere børn end året før på Ærø, Samsø og Mors, skriver Ritzau.

Det største fald ses i Region Sjælland og Region Syddanmark. Region Midtjylland var den region med det laveste fald på 4,4 procent.

Fødselstallet hænger sammen med antallet af unge under 40, og hvor de flytter hen for at få job og uddannelse, forklarer kommunalforsker Kurt Houlberg fra Anvendt Kommunal Forskning.  

”Som det er nu, så er der ikke i Syddanmark og på Sjælland nogle store uddannelsesmagneter eller nogle store økonomiske vækstcentre, som kan trække de unge til og understøtte en høj fødselsrate,” siger han til Ritzau.

Mens der er en stigning på de små øer, hører det med til historien, at der generelt fødes meget få mennesker på øerne, ligesom  øerne ifølge Kurt Houlberg generelt døjer med lave fødselstal og fraflytning. Fx blev der i 2011 blot født 29 børn på Samsø - otte flere end året før. Og på Ærø kunne de glæde sig over seks flere nyfødte i 2011 end året før - i alt 34 nyfødte.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes