Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

22.10.12 07:18

Slut med usund mad i idrætshaller

Slut med usund mad i idrætshaller

Foto: Colourbox.com

Mange års tradition for grillmad i hallerne kan ændres, hvis bare de sunde tilbud er attraktive nok, lyder erfaringen fra Haderslev og Sønderborg.

Sønderborg og Haderslev Kommune har gennem en årrække arbejdet målbevidst med at gøre tilbuddene i hallernes cafeterier sundere.

Målet har været at smide grillmaden ud og i stedet gøre det sunde valg til det lette valg. Ved at gøre de sunde tilbud synlige, lækre og billigere end de usunde, er behovet og vanerne støt og sikkert ændret til det bedre.

Næste skridt på vejen er, at de to kommuner udveksler erfaringer og ideer på et netværksmøde for hallerne i begge kommuner. Mødet, der holdes i dag i Fynshav, vil fokusere på, hvordan man videreudvikler hallens sunde succes og hvordan man fremmer sundere mad i idrætslivet.

”Vores sundhedspolitik tager i høj grad udgangspunkt i det hele menneske, og derfor er det glædeligt, at hallernes tilbud om fysisk udfoldelse suppleres med sunde tilbud i cafeterierne”, siger formanden for Sønderborg Kommunes sundhedsudvalg Jesper Rosanes (V).

Ifølge ham viser erfaringen, at mange års tradition for grillmad i hallerne kan ændres, hvis bare de sunde tilbud, der kommer i stedet, er attraktive nok.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes