Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

27.09.12 10:19

Skoleledere tager afstand fra screening

Skoleledere tager afstand fra screening
Ministeriet burde ikke have offentliggjort, hvilke folkeskoler der klarer sig dårligt i en screening af de faglige resultater, påpeger Skolelederforeningens formand.

”Det bedste ville have været, hvis man havde henvendt sig til skolerne uden at delagtiggøre offentligheden i resultaterne.”

Se også

Det siger Skolelederforeningens formand Anders Balle i en kommentar til, at Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen under Ministeriet for Børn og Undervisning har offentliggjort en liste med 17 folkeskoler, som ifølge de seneste screeninger viser ”tegn på vedvarende dårlig kvalitet”.

 ”Hvis politikere og forældre begynder at lægge en masse ting i, at en skole er med på den her liste, så lægges fokus det forkerte sted. Det handler om, hvad man laver på skolen, og hvordan det kan gøres bedre”, siger Anders Balle til Ritzau.

Han er blandt andet lunken ved den såkaldte socioøkonomiske reference, der bruges til at måle om eleverne præsterer på det niveau, man kunne forvente ud fra deres sociale baggrund.

Se også

”Den er lavet ud fra gennemsnitsbetragtninger om, at hvis man kommer fra et hjem, hvor forældrene er skilt, hvor indkomsten er lav, eller hvor forældrene har boglig uddannelse, så betyder det sådan og sådan og sådan. Men gennemsnitsbetragtninger gælder jo aldrig for det enkelte barn”, siger Anders Balle.

 Han hæfter sig ved, at en af de fire skoler, der sender for få elever videre til ungdomsuddannelser, er en specialskole for handicappede. ”Selvfølgelig bon’er de ud på det”, påpeger Skolelederforeningens formand.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes