Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

11.09.12 16:23

Skoleledere: Vi skal være bagstoppere

Skoleledere: Vi skal være bagstoppere

Foto: Colourbox.com

Skolelederne Birgitte Sonsby og Lise Egholm er ikke i tvivl om, at det giver nogle ekstra udfordringer at have mange tosprogede elever. Men det giver også de bedste lærere, mener de.

Sidste år blev Birgitte Sonsby og Lise Egholm hædret med hver deres pris for deres egenskaber som skoleledere på henholdsvis Ejerslykkeskolen i Odense og Rådmandsgades Skole i København.

I dag var sejrskamlen byttet ud med en scene på KL’s Ledertræf, hvor de løftede lidt af sløret for, hvordan de præsterer som ledere i hverdagen.

”Meget af mit ledelsesarbejde går på at være synlig og nærværende i forhold til, at lærere og pædagoger kan lykkes med deres opgave. Den fornemmeste opgave for en skoleleder er at være bagstopper for, at lærerne kan passe deres arbejde. Derfor går jeg både en tur i skolegården og rundt på skolen hver eneste morgen,” forklarede Birgitte Sonsby.

Ordentlighed i ledergerningen
Begge skoleledere lægger stor vægt på ordet ordentlighed i deres ledergerning.

”Det handler i virkeligheden om kommunikation. Man skal kunne sende tydelige og præcise budskaber. Med andre ord skal man sige det, man gør, og gøre det, man siger, for både medarbejdere og forældre skal have fuldstændig tillid til dig. Der skal være en stor portion ordentlighed, og man skal behandle hinanden med omsorg og respekt,” forklarede Birgitte Sonsby.

Både Ejerslykkeskolen og Rådmandsgade Skole har en del mere end 50 procent tosprogede, og det giver de to skoleledere en del udfordringer. Men det har også sine fordele, mener de.

”Vi vil egentlig bare gerne lave en god skole, og jeg er ikke i tvivl om, at vi på disse skoler har et meget bedre personale, for vi er begavet med et personale, der har rummelighed og inklusionskompetencer ud over det sædvanlige, og så skal vi i øvrigt også hele tiden præstere som skole for ikke at blive valgt fra til fordel for de mange privatskoler,” sagde Lise Egholm.

Stålfast og stolt
Birgitte Sonsby og Lise Egholm var heller ikke bange for at komme med nogle råd til landets øvrige ledere.

”Det handler om at være sig selv og være ordentlig, for man skal kunne holde sig selv ud, og så skal man stå fast,” sagde Lise Egholm.

”Og man skal være stolt af sit arbejde og sin skole. Jeg er i hvert fald stolt af min skole og den fortælling, vi leverer ind i nærmiljøet. Den stolthed arbejder vi meget med, og det giver arbejdsglæde,” supplerede Birgitte Sonsby.

Lise Egholm modtog sidste år prisen som årets leder af organisationen Lederne som den første nogensinde fra den kommunale verden. Birgitte Sonsby modtog Den Kommunale Lederpris 2011.

Se alle artikler i temaet
Close window

Notify a friend

Tip en ven

Fields marked with (*) must be filled