Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

27.09.12 13:17

Skoleelever fik et blik ind i fremtiden

Skoleelever fik et blik ind i fremtiden

Foto: Hung Tien Vu

En af hovedattraktionerne på Digitaliseringsmessen i Odense var ’det digitale klasseværelse’, hvor skoleelever havde mulighed for at gennemleve en undervisningstime med digitale hjælpemidler - synlige og usynlige.

Et larmende lokale med massevis af gennemsigtige vægge synes måske ikke som det optimale læringsmiljø. Ikke desto var det rammerne om ’det digitale klasseværelse’ på årets Digitaliseringsmesse i Odense Kongrescenter.

Et kig udover lokalet kunne dog forklare det høje decibelniveau. Der var nemlig væsentlig flere voksne, der kiggede eleverne over skulderen, end der var elever. Eleverne er fra henholdvis 2. og 5. klasse på Lyshøjskolen i Kolding, og 9. og 10. klasse fra Rantzausminde Efterskole. De er udstyrede med bærbare computere og iPads ved hvert bord.

Næste time
Klokken elleve var der udskiftning, så det blev elever fra 7. og 8. klasse på Bredagerskolen i Vejle tur til at sidde bænket. De blev inddelt i fire grupper, som hver især skulle forbedrede et produkt ud fra en film, de kunne se på deres skærme. Igen gik der ikke længe, før der var flere iagttagere, end der var elever.

Tre kvarter senere var de første fremlæggelser klar, og der blev vist en række diasshows om digital mobning samt en enkelt film.

Den usynlige digitalisering
Umiddelbart kunne det være svært at se ny digitalisering i, at eleverne så en film på deres computer og bagefter fremlagde om, hvad de så.

Men det banebrydende viste sig at være det, man ikke så.

Timen var nemlig bygget op om systemet KMD Education, hvor læreren hjemme fra har mulighed for at forberede og derefter dele undervisningsforløb digitalt. Så når eleverne får filmen og de forskellige opgaver, sker det via computeren, hvor læreren sender materialet ud til dem.

Systemet giver samtidig læreren mulighed for at dele den enkelte elevs undervisningsforløb i et digitalt læringsrum, som sikrer overblikket over tilgængelige læringsmidler – der er med andre ord tale om digitalisering af lærere for lærere.

Se alle artikler i temaet

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes