Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

17.09.12 13:07

Skoleelever får virtuel jordomrejse

Skoleelever får virtuel jordomrejse

Foto: Colourbox.com

Et nyt projekt giver danske skoleelever mulighed for virtuelt at se børns levevilkår i resten af verden.

Det er Oplysningscenter om den 3. Verden, der står bag projektet ”Sådan bor jeg”, som fra i morgen, den 18. september, inviterer skoleelever med på en virtuel jordomrejse på webstedet www.saadanborjeg.dk.

Se også

På siden kan skoleelever blive klogere på andre børn og unges levevilkår, når det kommer til fx mad, miljø og skolegang. De kan sammenligne fakta om dagligdagen i Nepal, Mozambique, Indien og mange andre lande med fakta fra deres egen dagligdag.

Webstedet åbnes i morgen af 13-årige Shubhanshu fra Indien, der er med via Skype, sammen med Kristian Würtz, rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune, og elever fra tre forskellige skoler i Aarhus.

”Med webstedet ”saadanborgjeg.dk” får elever over hele landet gode muligheder for at blive klogere på eksempelvis forbrug, miljø og ulighed i verden. De kan gå på opdagelse i hinandens hverdag og sammenligne meget forskellige livsvilkår. Dermed får eleverne chancen for ikke blot at lære noget om andre, men også for at lære noget om sig selv,” siger Kristian Würtz.

Samtidig med åbningen af webstedet åbner der på Hovedbiblioteket i Aarhus en udstilling om børns levevilkår rundt omkring på kloden. Udstillingen kan ses frem til 28. september.

Yderligere materiale

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes