Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

21.08.12 09:32

Skatteaftale beskyldes for forskelsbehandling

Skatteaftale beskyldes for forskelsbehandling
Den kommende skattereform stiller kommunalt ansatte i udlandet ringere end statsligt udstationerede, mener flere.

Skatteaftalen mellem regeringen, Venstre og de konservative vil fjerne skatterabatten for 6.000 danskere, som arbejder i udlandet. Men den vil komme til at medføre en uretfærdig forskelsbehandling mellem statsligt udstationerede og udstationerede fra kommuner og regioner. Det skriver Politiken.

Se også

Sagen er nemlig, at statsligt udsendte også fremover kan få skattefri tillæg til bl.a. deres bolig.

Lars Holte Nielsen er direktør for Midtjyllands EU-kontor i Bruxelles, hvorfra Region Midtjylland og regionens 19 kommuners interesserer varetages. Ikke-statslige medarbejdere som Lars Holte Nielsen har indtil nu ikke kunnet få skattefri tillæg, men har i stedet fået skatterabat. Den rabat forsvinder som en del af skatteaftalen.

”Vi synes, det er mystisk, at når skatteministeren sender attacheer til Bruxelles til at sidde på den danske EU-repræsentation, så tager han skat af deres normale løn, men giver dem til gengæld en meget stor skattefri udstationeringspakke i størrelsesordenen 1 million kroner årligt i lommen. Samtidig siger han til - i mit tilfælde - Region Midtjylland og de midtjyske kommuner, at når de sender en mand til Bruxelles, så er det rimeligt, at han bidrager fuldt til det danske samfund ved at betale normal skat og samtidig ikke skal have mulighed for en skattefri udstationeringspakke,” siger Lars Holte Nielsen til Politiken.

Se også

Professor bekræfter
Professor dr. Jur. på Aarhus Universitet, Jan Pedersen, er enig i, at skatteaftalen resulterer i forskelsbehandling.

”De pågældende ikke-statsligt udstationerede bliver ( med skatteaftalen, red.) ringere stillet end de statsligt udstationerede, som ganske vist ikke er omfattet af skattefritagelsesreglen, men som modtager et skattefrit udetillæg til dækning af merudgifter«, siger Jan Pedersen til Politiken.

Ikke vokset i egen have
Venstres skatteordfører Torsten Schack Pedersen siger til Politiken, at han håber, at debatten kan få regeringen til at kigge på en løsning.

Se også

”Vi fik muligheden for at lave en skatteaftale, der letter skatten med næsten 8 mia. kroner, og vi fik fjernet de værste tidsler. Derfor ville vi gerne lave en aftale med regeringen. Og så må vi også acceptere nogle finansieringsforslag, som ikke er vokset i vores egen have,” siger Torsten Schack Pedersen.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes