Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

31.07.12 10:54

Sindslidende misbrugere får støtte til IT

Sindslidende misbrugere får støtte til IT
350.000 kroner fra socialministeren skal bruges til, at socialt udsatte borgere i Esbjerg Kommune kan forbedre deres digitale færdigheder.

Udsatte grupper fra værestedet Refugium i Esbjerg Kommune kan nu få hjælp til eksempelvis at gå på netbank eller at komme i digital kontakt med det offentlige.

Se også

Det sker i forbindelse med, at Social- og Integrationsministeriet har bevilliget i alt syv millioner kroner til 17 IT-projekter til socialt udsatte borgere. Blandt modtagerne af pengene er seks kommuner, heriblandt Esbjerg og værestedet Refugium, hvis brugere primært er sindslidende misbrugere, der ofte er i kontakt med det offentlige system.

”Det er en gruppe af borgere, som ikke har særlig nem adgang til computere og it. Det skal vi forsøge at ændre på,” siger Jan Christiansen, forstander på Refugium til JydskeVestkysten Varde.

Et fint tiltag
Det bliver personalet på værestedet, der efter planen kommer til at stå for undervisningen i IT, når projektet starter op omkring 1. november i år.

Se også

Formanden for De Hjemlæses Venner i Esbjerg mener, at projektet er et fint tiltag, men hun er i tvivl om, hvorvidt de sindslidende misbrugere har brug for det.

”IT er fremtiden, og det er da fint, at de har mulighed for at få undervisning. Men oftest mangler brugerne andre ting. Mere basale ting og nogle gange mad,” siger Inge Lise Wenzel til JydskeVestkysten Varde.

Ingen skal lades i stikken
Målgrupperne for 17 støttede IT-projekter er blandt andre hjemløse, mennesker med stof- og alkoholmisbrug, tidligere indsatte og psykisk sårbare borgere.

Se også

”Projekterne giver socialt udsatte borgere bedre muligheder for at kommunikere digitalt og til at udnytte internettets mange muligheder. Det er vigtigt at støtte, så vi ikke lader nogen i stikken,” understregede social- og integrationsminister Karen Hækkerup i en pressemeddelelse.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes