Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

19.07.12 11:53

Seks kommuner får penge til IT-projekter til udsatte borgere

Seks kommuner får penge til IT-projekter til udsatte borgere
Statspuljemidler skal nu være med til at sikre, at socialt udsatte borgere bliver bedre til at håndtere IT.

I fremtiden vil stort set al skriftlig kommunikation med det offentlige skulle foregå digitalt. Derfor afsætter Social- og Integrationsministeriet nu penge til 17 forskellige IT-projekter rundt omkring i landet, der alle har det fælles mål at ville styrke socialt udsattes IT-færdigheder.

”De 17 projekter hjælper socialt udsatte borgere til at komme med på IT-bølgen. Mere og mere kontakt mellem borgere og det offentlige foregår digitalt, og der er vigtigt, at vi tilbyder adgang til IT til de borgere, der ikke anvender de eksisterende tilbud,” forklarer social- og integrationsminister Karen Hækkerup i en pressemeddelelse.

Seks kommuner deltager i projektet
Blandt de 17 ansøgere til pengene er seks kommuner. Det drejer sig om Viborg, Odsherred, Nordfyn, Esbjerg, Odense og Fredericia kommuner.

Målgrupperne for IT-projekterne er blandt andre hjemløse, mennesker med stof- og alkoholmisbrug, tidligere indsatte og psykisk sårbare borgere.

”Projekterne giver socialt udsatte borgere bedre muligheder for at kommunikere digitalt og til at udnytte internettets mange muligheder. Det er vigtigt at støtte, så vi ikke lader nogen i stikken,” understreger social- og integrationsminister Karen Hækkerup.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes