Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

31.07.12 07:44

Samarbejde om gravhøje og ruiner

Samarbejde om gravhøje og ruiner
FOTdanmark og Kulturstyrelsen er gået sammen om at dele data om fx gravhøje fra oldtiden og ruiner fra middelalderen. Dermed undgås dobbeltarbejde i stat og kommuner.

De over 30.000 fredede danske fortidsminder så som gravhøje fra oldtiden, diger eller ruiner fra middelalderen er indtil for nyligt blevet registreret to forskellige steder – nemlig hos Kulturstyrelsen og FOTdanmark, som er en forening, der arbejder for at skabe en ensartet digital kortlægning af Danmark, der er fælles for staten og kommunerne.

Det dobbeltarbejde skal der nu gøres noget ved. FOTdanmark og Kulturstyrelsen har derfor indgået et samarbejde om at dele Kulturstyrelsens data over de fredede fortidsminder, så alle myndigheder har de samme data at træffe beslutninger ud fra – og så man undgår dobbeltregistreringer og dobbeltarbejde.

”Vi er meget tilfredse med at have skabt dette samarbejde på tværs af sektorer og myndigheder. Det vil være med til at skabe mere præcise data for FOTdanmark og mere effektivisering i forvaltningerne i stat og kommuner,” siger formand for FOTdanmarks specifikationsforum, Inge Flensted.

FOTdanmark og Kulturstyrelsen er netop i gang med at undersøge, om der er andre områder med fælles interesse, eksempelvis beskyttede sten- og jorddiger, som kunne blive næste skridt for samarbejdet.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes