Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

24.10.12 10:24

S-borgmestre presser Thorning

S-borgmestre presser Thorning

Foto: Socialdemokraterne

Flere S-borgmestre lægger nu pres på regeringen og kræver handling og nye dagpengelempelser.

Det vælter i disse dage ind med opfordringer fra S-borgmestre til at udnytte finanslovsforhandlingerne til at hjælpe dagpengemodtagere, der falder ud af dagpengesystemet. Det skriver Politiken.

Se også

Opfordringerne kommer blandt andet fra Randers, hvor borgmester Henning Jensen Nyhuus (S) kræver handling fra regeringen. Handling, der går videre end de hidtidige forslag om blandt andet en akutpakke.

”Her i Randers er der 130, som i 2013 står til at falde helt ud af systemet. Det gør de, fordi deres ægtefælle har en indkomst, så de ikke kan komme på kontanthjælp. Det er tragisk for familierne,” siger borgmesteren til Politiken.

Henning Jensen Nyhuus bakkes i Politiken op af sine kolleger fra Ishøj, Herlev og Aalborg.

Se også

Fra Herlev er meldingen:

”Vores jobcenter arbejder jo som sindssyge sammen med a-kasserne for at få stablet nogle tilbud på benene for de her folk. Så det er klart, at jeg har et håb om, at der kommer noget fra regeringen, som kan bygges oven på dagpengereformen,” siger borgmester Thomas Gyldal Petersen (S).

På sit ugentlige pressemøde i går blev statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) konfronteret med den henvendelse, som Aalborg Kommune er kommet med, hvor byrådet har fremlagt konkrete forslag, der rækker ud over akutpakken. Her fastslog statsministeren, at der hverken bliver tale om at ændre på dagpengeperiodens længde eller på optjeningsreglerne. 

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes