Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

13.08.12 10:45

S: Kommuner skal kulegrave udliciteringskontrakter

S: Kommuner skal kulegrave udliciteringskontrakter
Socialdemokraterne vil med Københavns Kommune som forbillede have alle kommuner til at få styr på deres udliciteringskontrakter. KL's næstformand efterlyser større tillid.

I dag holder Socialdemokraterne kommunalt topmøde, hvor partiets hovedbestyrelse mødes med 49 borgmestre og de kommunale gruppeformænd. Partiet har en klar besked til kommunerne: ”Få styr på jeres udliciteringskontrakter, så vi undgår social dumping.”

Gør som København
"Vi skal kunne være 100 % sikre på, at det rengøringspersonale, der gør rent på vores skoler og i daginstitutioner, har ordentlige løn- og arbejdsforhold,” siger Anne Halsboe-Larsen, som er ordfører for social dumping, til Jyllands Posten.

Hun mener ikke, at alle kommuner gør nok, og gør opmærksom på, at det ikke er obligatorisk for kommunerne at skrive overenskomster ind, når den laver aftaler om udlicitering. Det er lovpligtigt, når staten udliciterer.

Hun efterlyser, at flere kommuner gør som Københavns Kommune, som netop har meldt ud, at de vil kigge alle udliciteringskontrakter i gennem.

KL: Folketinget skal holde fingrene væk 
KL's næstformand Erik Fabrin (V) ryster på hovedet af forslaget: 

”Det er som vi kender det så ofte, når Folketinget skal kloge sig på kommunale anliggender og generalisere ud fra få konkrete fejl og problemer i kommunerne, som kommunerne har rettet op og dæmmet op for. Folketinget skal holde fingrene væk og have tillid til, at kommunerne løser det, frem for at der nu skal indføres nye regler og bestemmer,” siger han til Jyllands Posten.    

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes