Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

28.08.12 13:23

Rullende forebyggelse i Gribskov

Rullende forebyggelse i Gribskov
Gribskov Kommune lancerer nu en rullende sundhedscafé i en lille kassevogn, der kører rundt i hele kommunen. Her kan borgere få målt deres blodtryk og få en snak om sundhed.

Hvis man er borger i Gribskov og går rundt med et forhøjet blodtryk eller har forskellige bekymringer om sin sundhed, er der nu hjælp at hente – uden at man behøver at gå til sin praktiserende læge.

Gribskov Kommune lancerer nemlig en rullende sundhedscafé, hvor alle borgere kan henvende sig og få målt blodtryk, BMI, lungefunktion eller bare få en snak om sundhed generelt. Og hvor kommunens forebyggende personale giver råd og vejledning om sundhed og forebyggelse.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Vil køre ud til borgerne
”Den rullende sundhedscafé vil køre ud til borgerne i kommunen for at få fat i dem og spørge, om de vil have målt deres blodtryk osv. Man kan også få en snak om sundhed”, siger sundhedskoordinator i Gribskov Kommune, Hanne Andreasen, til Frederiksborg Amts Avis.

Se også

Den rullende café er en udbygning af et nuværende initiativ, hvor man har kunnet møde caféen forskellige faste steder i kommunen.

Kan fange ting tidligt
”Det handler om at gøre folk opmærksomme på, at de kan have nogle ting, som de skal gå til læge med. Vi virker måske lidt mindre ”farlige” end lægen, og derfor kan vi fange nogle ting tidligt”, siger Hanne Andreasen.

Sundhedscaféen ventes at blive afholdt en gang om måneden og fortsætter i første omgang frem til sommeren 2013. Her skal Social- og Sundhedsudvalget i Gribskov tage stilling til, om ordningen skal fortsætte fremover.

Se også


 

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes